Vučić: Nema izuzetaka u smanjenju plata jer će to onda tražiti svi
Foto: Zorana Jevtić

Poseta basenu Kolubara

Vučić: Nema izuzetaka u smanjenju plata jer će to onda tražiti svi

Politika -
Možemo i da nikom ne smanjimo ni plate ni penzije, ali onda ne bismo imali zdravu državu. Ako negde napravimo izuzetak, to će tražiti svi. Zato nema izuzetaka u smanjenju plata, rekao je premijer

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić poručio je da neće biti izuzetaka u smanjenju plata jer ako se negde napravi izuzetak to će tražiti svi.

"Možemo i da nikom ne smanjimo ni plate ni penzije, ali onda ne bismo imali zdravu državu. Ako negde napravimo izuzetak, to će tražiti svi. Zato nema izuzetaka u smanjenju plata", rekao je Vučić.On je naglasio da ako se reforme ne sprovedu danas, "nego krenemo sada da kupujemo vreme i glasove, onda će penzije sutra neko morati da smanji za 50 odsto, a plate za oko 35 odsto".Vučić je ponovio da će 2015. biti "najteža godina za nas", ali da je uveren da će već 2016. Srbija biti ekonomski normalna zemlja.Prema rečima premijera, sledeće godine Srbija mora da reši problem teško naplativih kredita, a na inicijativu MMF i sa Svetskom bankom i EBRD biće napravljen poseban program za razvoj privatnog sektora."Ali privatog, a ne lopovskog koji je uništio naše banke. Jedan od tih privatnih biznismena je uzeo kredit od Srpske banke od nekoliko miliona evra, a kao kolateral dao jalovinu", rekao je Vučić.Na pitanje da li je Miroslav Bogićević uzeo milione evra, a kao zalog dao otpad, premijer je precizirao: "Da, zajedno sa Goranom Perčevićem! I to su sve radili političari sa tim biznismenima." "Nadam se da će Esmark biti novi vlasnik Železare"

Vučić je izrazio nadu da će kompanija Esmark postati novi vlasnik smederevske Železare."Nadam se da će ova američka kompanija biti novi vlasnik Železare. Živim za to i radim za to", rekao je Vučić za Blic.Kako je istakao, imao je 28 sastanaka sa kompanijama koje su bile zainteresovane za Železaru.Na pitanje zašto se prodaje manjinski deo EPS-a Vučić je rekao da bi voleo da se na mnogo mesta uspostavio sistem kao u "Er Srbiji"."Izgovoriću tu jeres. Voleo bih da imamo sistem kao što je u "Er Srbiji" na mnogo mesta. Građani će razumeti ovo što sam rekao", poručio je premijer."Uskoro epilog nekih velikih slučajeva"

Borba protiv korupcije nije ni blizu utihnula, a uskoro će biti epilog nekih velikih slučajeva, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić."Imaćete veoma brzo velike slučajeve korupcije koji su na samom kraju", rekao je Vučić.Na pitanje ima li korupcije u SNS, on je rekao da je ima kao i svuda, ali i dodao da se ne može govoriti o SNS, već o ljudima koji su u toj stranci. "Ali kad god se u tvrdi, kao u slučaju našeg poslanika koga smo uhapsili, za takve nema milosti. I takvih slučajeva će biti. I u SNS ima onih koji su tu iz ideala, da bi uradili nešto za Srbiju, ali i onih koji su tu iz lične koristi", naveo je Vučić.

(Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track