VUČIĆ O INCIDENTU NA PRAJDU:  Ako neko nije dao dokumenta, kriv je

Premijer Srbije

VUČIĆ O INCIDENTU NA PRAJDU: Ako neko nije dao dokumenta, kriv je

Politika -
Premijer Srbije je rekao da će prihvatiti svaku odluku suda o incidentu koji se dogodio tokom Parade ponosa, jer je zakon iznad njega, iznad njegovog brata, ali i, kako je istako i iznad zaštitnika građana Saša Jankovića

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će poštovati odluku suda o incidentu na Paradi ponosa, u kojem je učestvovao i njegov brat Andrej. "Ako neko nije isporučio dokumenta (zaštitniku građana), taj je kriv", poručio je Vučić za televiziju "Prva".

Dodao je da će prihvatiti svaku odluku suda o incidentu koji se dogodio tokom Parade ponosa, jer je zakon iznad njega, iznad njegovog brata, ali i, kako je istako i iznad zaštitnika građana Saša Jankovića. Međutim, premijer je potom zamolio da ne odgovara dalje na pitanja o zaštitniku građana. "Kobre su me štitile zbog manjih troškova, a imam i veće poverenje, ali ne sećam se da se tako sećao (zaštitnik građana) i nekih drugih,... on kaže da je govorio i o drugima, ali je to bilo toliko tiho da se niko ne seća", rekao je Vučić i tada zamolio da više ne odgovara na pitanja.

Zaštitnik građana nedavno je izjavio da se ne oseća bezbedno i upitao da li se i premijer ne oseća bezbedno kada ga štite pripadnici specijalne vojne jedinice - Kobre, a ne policija. "Molim Vas da ne odgovaram, kao i da ne odgovaram zašto Vojnobezbednosna agencija nema pravo da oduzima snimke sa kamera", zamolio je Vučić. Saša Janković nedavno je podneo krivične prijave protiv dvojice pripadnika Uprave vojne policije zbog napada na Žandarmeriju tokom prošlogodišnje Parade ponosa. Zaštitnik je tada naveo da se tako pridružio krivičnoj prijavi koju je policija, po nalogu tužilaštva, već podnela protiv sedmorice pripadnika Žandarmerije zbog torture i zlostavljanja nakon sukoba.

Janković je optužio VBA da mu nije dostavila tražena dokumenta. Takođe, Janković je na sajtu www.ombudsman.rs objavio dokument službe unutrašnje kontrole MUP-a Srbija u kome se navodi da je na dan Parade ponosa, nakon incidenta, u kome su učestvovala braća premijera i gradonačelnika Andrej Vučić i Predrag Mali i pripadnici vojne službe koji su ih obezbeđivali, VBA ispitivala građane pre policije i oduzela snimke bezbednosnih kamera iz banaka u okolini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track