VUČIĆ O INVESTICIJAMA U ZDRAVSTVU: Obnovićemo sva 4 klinička centra u Srbiji
Foto: Tanjug Dragan Kujundžić

VUČIĆ O INVESTICIJAMA U ZDRAVSTVU: Obnovićemo sva 4 klinička centra u Srbiji

Politika -

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se podići nivo opremljenosti sva četiri klinička centra u Srbiji, ističući da je samo u Nišu uloženo 50 miliona evra.

Prema njegovim rečima, u Klinički centar u Kragujevcu biće uloženo 29 miliona evra, 35 miliona evra u Klinički centar u Novom Sadu, dok je iznos investicije za Klinički centar u Beogradu oko 90 miliona evra.

"U Niš smo uložili 50 miliona evra, to je najbolji klinički centar na Balkanu, ima 613 postelja, tu imamo magnetnu rezonancu, dva aparata za zračenje...luksuzno izgleda, bolesnici na dugme pomeraju roletne, što je, složićete se, retko gde standard u Srbiji, retko gde je i na zapadu", rekao je Vučić govoreći o investicijama o zdrastvu.

On je dodao da će se u KC Niš narednih dana zaposliti 50 medicinskih sestara i 25 njihovih zamena.

"Ono što se 40 godina tobože radilo, sad se završava. To je najveća investicija u zdravstvo od VMA u bivšoj SFRJ, biće otvoreno krajem marta početkom aprila 2017. Za čestiri, pet meseci imaćemo priliku da to otvorimo u našem Nišu", istakao je premijer.

Kako je istakao, u sva četiri klinička centra će opremljenost biti podignuta na najviši nivo, kao što smo uveli gama nož, skenere, mnoge druge aparate...

"Napravili smo ozbiljan budžetski fond za lečenje dece i pogledajte samo koliko smo dece uspeli da izlečimo, koliko pomažemo da mogu da budu lečeni inovativnim i nasjkupljim lekovima. To su gradjani Srbije obezbedili, ali smo uspeli da pametnim trošenjem novca ostavimo dovoljno prostora da novac bude utrošen na najhumanije stvari", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track