Vučić o Selakoviću: Razmotriću preporuku Agencije
Foto: Zorana Jevtić

Navodni sukob interesa

Vučić o Selakoviću: Razmotriću preporuku Agencije

Politika -
Naravno da ću se baviti time, kao što se sasvim sigurno neću baviti da li su ukrali zgradu, opljačkali pare. Time će se baviti nadležni organi, rekao je premijer

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će razmotriti preporuku Agencije za borbu protiv korupcije da ministar pravde Nikola Selaković bude razrešen zbog sukoba interesa.

"Naravno da ću se baviti time, kao što se sasvim sigurno neću baviti da li su ukrali zgradu, opljačkali pare. Time će se baviti nadležni organi", rekao je Vučić u Vladi Srbije na pitanje novinara da li je razgovarao sa Selakovićom o zahtevu Agencije i šta će učiniti.

Agencija je krajem prošle sedmice preporučila smenu ministra pravde, jer je bio u sukobu interesa kada je 2013. kao član Državnog veća tužilaca učestvovao u izboru njegovog savetnika (sada državnog sekretara) Radomira Ilića za zamenika tuzioca, a kao član Visokog saveta sudstva u izboru njegove savetnice (sada pomoćnice ministra) Mirjane Mihajlović za sudiju Prekršajnog suda u Beogradu.

"Prepustite sve. Ono što je sasvim sigurno ja ću svoj posao da uradim i verujem da će i svi ostali", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja