VUČIĆ PRELOMIO: Ići ću u Potočare
Foto: Beta

Uprkos bezbednosnim procenama

VUČIĆ PRELOMIO: Ići ću u Potočare

Politika -
Sto puta sam se ugrizao za jezik da ne bih odgovarao na provokacije i uvrede, rekao je Vučić i dodao da je jedino što je važno da se između srpskog i bošnjačkog naroda izgradi bolji i iskreniji odnos

BRISEL - Premijer Srbije Aleksandar Vučuć izjavio je danas u Briselu da će definitivno ići na komemoraciju srebrenčkim žrtvama u Potočare, uprkos lošim bezbednosnim procenama.

"Bezbednosne procene me nikad nisu zanimale", rekao je Vučić novinarima nakon susret sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom u Brisleu. On je kazao da ga ne zanimaju ni pojedine uvredljive izjave na račun Srbije.

"Sto puta sam se ugrizao za jezik da ne bih odgovarao na provokacije i uvrede", rekao je Vučić i dodao da je jedino što je važno da se između srpskog i bošnjačkog naroda izgradi bolji i iskreniji odnos.

Upitan da prokomentariše današnju rezoluciju o Srebrenici koju je doneo Evropski parlament, Vučić je kazao da je primetio da su vodeću ulogu u tome imali hrvatski poslanici.

"Neću ništa više da kažem i sad će se sto prvi put ugristi za jezik", rekao je premijer Srbije.

Predlog britanske rezolucije o Srebrenici o kojem se u sredu glasalo u UN nije usvojen jer je Rusija, jedna od pet stalnih članica UN, uložila veto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track