VUČIĆ: Presuda Ivanoviću više liči na političku silu nego na pravo i pravdu
Foto: Zorana Jevtić

Reakcija na sramnu presudu suda na Kosovu

VUČIĆ: Presuda Ivanoviću više liči na političku silu nego na pravo i pravdu

Politika -
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da osuđujuća presuda lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću, optuženom za ratne zločine nad kosovskim Albancima, više liči na političku silu nego na sprovođenje prava i pravde.

Vučić, koji učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu u švajcarskom Davosu, kazao je da će Vlada Srbije pružiti pomoć Ivanoviću i njegovoj porodici, ali i da se i najteže situacije moraju rešavati razgovorom.

"Nezahvalno je da ja komentarišem bilo kakve presude, to nije pravosnažna presuda i postoji žalba ali neko drugi je želeo da čini ustupke albanskoj strani smatrajući da treba da dobiju neku nagradu što nijedno slovo sporazuma nisu ispunili", kazao je premijer za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, presuda Ivanoviću je "nauk" da se Vlada "još više" bori za poštovanje Briselskih sporazuma i njihovo puno ispunjenje.

"To je naše pravo i obaveza. Ne želim teške rečenice da izgovaram, sve, i najteže situacije moramo rešavati razgovorom, ali razumeli smo poruku svih onih koji su tu poruku želeli da nam pošalju", rekao je premijer.

Ivanović je danas osuđen na devet godina zatvora u Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici zbog ratnog zločina nad Albancima 1999. godine.

Oslobođen je po drugoj tački optužnice koja ga je teretila za zločine nad Albancima 2000. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track