Vučić primio šefa Misije OEBS u Beogradu
Foto: Tanjug Zoran žestić

Vlada Srbije

Vučić primio šefa Misije OEBS u Beogradu

Politika -
Peter Burkhard je podsetio da je misija OEBS u Srbiji već 15 godina sa ciljem da podrži demokratske reforme

BEOGRAD- Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u razgovaru sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Peterom Burkhardom, da je saradnja sa tom misijom na najvišem nivou i da je međunarodna zajednica pozitivno ocenila dosadašnje predsedavanje Srbije OEBS-om.

"Nastavićemo sa tom praksom. Spremni smo da unapredimo saradnju na svim nivoima i da pružimo podršku OEBS-u po svim pitanjima", naglasio je Vučić koji je sa Burkhardom razgovarao o saradnji Vlade Srbije i predstavnika Misije.

Kako je saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima, Burkhard je podsetio da je misija OEBS-a u Srbiji već 15 godina sa ciljem da podrži demokratske reforme. "Imamo dobre odnose sa svim ministarstvima i tu smo da vam pomognemo u procesu jačanja institucija", rekao je Burkhard.

Na predlog predsednika srpske Vlade dogovoreni su češći susreti i konsultacije sa predstavnicima misije OEBS-a u cilju bržeg reformisanja institucija, podizanja nivoa demokratije i zaštite ljudskih prava u Srbiji. Premijer Srbije je, istovremeno, izrazio spremnost da prihvati predloge koji se odnose na reformu pravnog sistema, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track