Vučić: Razmišljam o svim opcijama, pa i da se povučem!

Otvoreno

Vučić: Razmišljam o svim opcijama, pa i da se povučem!

Politika -
Razmišljam o svemu, sve opcije su uvek otvorene, istakao je on i dodao da je april, kada se završi prvi kvartal godine, najbolje vreme za sumiranje rezultata, i pozitivnih i negativnih

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da, kada je rekonstrukcija Vlade u pitanju, razmišlja o svim opcijama, pa da se i on povuče sa te funkcije, a da će do 27. aprila, kada bude njena prva godišnjica, biti napravljena analiza rada.Razmišljam o svemu, sve opcije su uvek otvorene, istakao je on i dodao da je april, kada se završi prvi kvartal godine, najbolje vreme za sumiranje rezultata, i pozitivnih i negativnih.On je najavio da će, "ako bude dolazilo do rekonstrukcije", ona biti ozbiljna.To znači da je uvek dobro da ima "sveže krvi", da razmišljamo šta su dobri, a šta loši rezultati. Ja volim energiju i volim rad. Čovek sam koji voli takmičenje, utakmicu, borbenost, žestok rad, koji vole rezultate,poručio je Vučić.Opozicija živi u devedesetimPremijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da nije vreme za mitinge, ali je istakao da je to dozvoljeno sredstvo za izražavanje stavova, i tim povodom poručio opoziciji da su oni ti koji žive u devedesetim godinama.

Kometarišući izjave opozicionih poslanika u parlamentu povodom eventualnog mitinga SNS, Vučić je na Pinku rekao da su oni ti koji žive u devedesetim, da ništa ne mogu da urade i da ne razumeju šta Srbija radi.

"Jedino što razumeju je da bi oni možda imali šansu ako bi se nešto vratilo u devedesete i da sebe zamisle da su Đinđić, a milionima milja su daleko od toga", rekao je Vučić i dodao da je upravo sadašnja opozicija organizovala mitinge sa sukobima.

Vučić, koji je i predsednik SNS, ponovio je da je članovima SNS poručio da nije vreme za miting već da treba da se radi. "Da postoji jedan motiv za miting, to bi bilo zato da im pokažem da Srbija nije totalitarna zemlja pa da neko može da zabrani mitiing".Članovi SNS žele da me zaštite od napadaOn je rekao da razume članove svoje stranke koji žele da se obrane od napada, ali da je njegov posao da kao predsednik vlade jednako brine o svim građanima. "Verujem da će u SNS imati razumevanje za takve stavove", rekao je Vučić.On je naveo da je Srbija ušla u teške reforme, ali da radi dobar posao i da je postigla neočekivano dobre rezultate.Neće biti više teških meraPrvi rezultati mera fiskalne konsolidacije pokazuju neočekivano dobre rezultate, ocenio je premijer poručujući da novih, bilo kakvih teških mera, neće biti.Kako je istakao, to znači da je stanje javnih finansija u Srbiji sve bolje, pre svega zbog veće ozbiljnosti i odgovornosti Vlade. "Ove godine nećemo se zadužiti više od 1,2 do 1,3 milijarde", kazao je Vučić i naveo da je namera Vlade Srbije da stvori zdrave javne finansije koje su uslov za rast prvrede, investicija i uslov za zdravu državu.U prilog tome da su Srbiji stvari krenule bolje nego što je očekivano u finansijskom smislu, Vučić je naveo da su, uprkos smanjenju plata i penzija, plate povećane, te da to pokazuje da je prosečna neto zarada prelazi 49.000 dinara.Upitan kako je to moguće, premijer kaže: "Moguće je zato što je inspekcija rada ozbiljnije bolje radila svoj posao, što je poreska inspekcija radila bolje svoj posao, tako da 400 evra prosečna plata je nešto što dugo, dugo vremena nismo imali u Srbiji".

N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track