VUČIĆ SA PREMIJEROM KINE KEĆIJANGOM: Beogradski dogovor oživeo u Davosu!

Premijer Srbije među svetskim moćnicimna

VUČIĆ SA PREMIJEROM KINE KEĆIJANGOM: Beogradski dogovor oživeo u Davosu!

Politika -
Premijer Kećijang obećao je srpskom kolegi da ce kineske kompanije uz podrsku srpskih i madjarskih kompanija izgraditi prugu za samo dve godine.Premijer je rekao da se u Davosu trudi da u razgovorima privuče investitore i da je među prvima već razgovarao sa predstavnicima kompanije Gugl
1 / 4

‎DAVOS - Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras u Davosu sa premijerom Kine Li Kećijangom. Dvojica premijera razgovarala su o svim važnim projektima o kojima su razgovarali tokom Beogradskog samita.

Premijer je rekao da se u Davosu trudi da u razgovorima privuče investitore i da je već razgovarao sa predstavnicima kompanije Gugl, te da očekjuje njen dolazak u Srbiju

Poseban akcenat u razgovoru s Li Kećijangom stavljen je na izgradnju pruge Beograd - Budimpešta, i za taj projekat precizno su dogovoreni svi rokovi.

Vučić i direktorka MMF Kristin Lagard
Vučić i direktorka MMF Kristin Lagard

Studija izvodljivosti biće završena do kraja aprila, idejni projekat do sredine juna, a izgradnja pruge kreće najkasnije krajem septembra.

Premijer Kećijang obećao je srpskom kolegi da ce kineske kompanije uz podrsku srpskih i madjarskih kompanija izgraditi prugu za samo dve godine, što znači da ce gradjani Srbije vec u drugoj polovini 2017. godine za manje od tri sata stizati do glavnog grada Madjarske.

Vučić je istakao da na Forumu u Davosu učestvuju svi oni koji danas imaju odlučujuću ulogu u svetu i da je to prilika da se sa njima razgovara i da se dovede veliki broj investicija u Srbiju.

"Razgovaraću sa više svetskih lidera, biznismena, predsednika međunarodnih ekonomskih organizacija, što pokazuje da Srbija ima važno mesto u svetu i koliko su poštovane naše hrabre reforme", rekao je Vučić.

Kako se navodi, teme razgovora biće i evropski put Srbije, reforme, podrška Evropske unije, ekonomska saradnja, saradnja u oblasti infrastrukture, modernih tehnologija i drugih oblasti.

"Najvažnije je da je Srbija zastupljena na forumu u Davosu", rekao je Vučić i istakao da je susret sa kineskim premijerom, koji je, kako se navodi u saopštenju, zvezda Svetskog ekonomskog foruma, velika čast za Srbiju.

Na Forumu između ostalih učestvuju francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track