VUČIĆ SA SIJARTOM: Odnosi Srbije i Mađarske veoma dobri
Foto: Tanjug

Sastanak sa mađarskim ministrom

VUČIĆ SA SIJARTOM: Odnosi Srbije i Mađarske veoma dobri

Politika -
Dogovoren je zajednički nastup Srbije i Mađarske u pregovorima sa kineskim partnerima o izgradnji brze pruge između Beograda i Budimpešte, a bilo je i reči o načinima finansiranja tog projekta kako bi bio završen do leta 2017. godine

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom i tom prilikom je konstatovano da su odnosi između dve zemlje veoma dobri, čemu doprinose i mađarska nacionalna manjina u Srbiji i srpska u Mađarskoj.

Dvojica zvaničnika su naglasila da bilateralna ekonomska saradnja značajno napreduje i da je nivo robne razmene na rekordnom nivou. Tema susreta bio je i predstojeći samit Kine i 16 država centralne i istočne Evrope u decembru u Beogradu.

Dogovoren je zajednički nastup Srbije i Mađarske u pregovorima sa kineskim partnerima o izgradnji brze pruge između Beograda i Budimpešte, a bilo je i reči o načinima finansiranja tog projekta kako bi bio završen do leta 2017. godine, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vučić i Sijarto su, takođe, razmotrili i prednosti koje bi donela izgradnja gasovoda "Južni tok", posebno za energetsku stabilnost u ovom delu Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track