VUČIĆ: Šaljemo privredne timove u Sarajevo
Foto: Nemanja Pančić

Vlada Srbije odlučila

VUČIĆ: Šaljemo privredne timove u Sarajevo

Politika -
Glavna tema razgovra biće infrastruktura, energetika, turizam i namenska industrija u cilju konkretne saradnje

NIŠ - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada Srbije danas odlučila da pošalje timove za Sarajevo gde će razgovarati o četiri sektora - infrastrukturi, energetici, turizmu i namenskoj industriji kako bi se konkretizovali potezi za saradnju u tim oblastima.

Vučić je novinarima nakon potpsivanja memoranduma Vlade Srbije i kompanije Dženeral elektrik rekao da bolja ekonomska saradnja omogućava da i politika ide bar "nešto lakše od ruke".

Prema njegovim rečima i nemačka kancelarka Angela Merkel je pohvalila ekonomske reforme koje smo preduzeli, a lično, dodao je, nema strah od onoga što zavisi od nas samih, svestan je da je teško suočavati se sa našim navikama, a strahuje jedino od onoga na šta ne možemo da utičemo u punoj meri.

Premijer je pomenuo da nam u avgustu slede razgovori sa MMF i da će se ići, kao što je obećao, na povećanje plata u javnom sektoru i penzija.

Međutim, podvukao je premijer to povećanje će ići polako i biće na čvrstim nogama kako se ne bi oštetile javne finansije.

"Ja sam za MMF i sa MMF-om", naveo je premijer.

Primetivši da su mu se pre godinu i po smejali kada je dolazio povodom otvaranja fabrike u Nišu govoreći da je to zbog izbora, "kao da nismo znali kakav će izborni rezultat da bude".

"Sada se niko ne smeje i više nikome ništa nije smešno. Odlično radimo, imamo plan i program za razliku od drugih - pošto nama nije potrebno da zamazujemo oči nikome mi ćemo to da radimo polako", rekao je Vučić i ponovio da povećanje plata i penzija može biti i značajno više ali da će se raditi polako kako bismo napravili zdravu ekonomiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track