Vučić: Šešelja nećemo hapsiti na prepad!
Foto: Tanjug Dragan Stankovic

Sednica Predsedništva SNS

Vučić: Šešelja nećemo hapsiti na prepad!

Politika -
Mi čekamo da vidimo kako je zdravstveno stanje gospodina Šešelja, mi vodimo računa o svim građanima. Čekamo da vidimo kompletnu proceduru. Polako. Ako mislite da će biti hapšenja na prepad, to se neće desiti, istakao je premijer

BEOGRAD - Sednica Predsedništva SNS održana je danas sa početkom u 16 časova. Posle sednice, premijer Srbije Aleksandar Vučić obratio se novinarima i naglasio da lidera SRS, Vojislava Šešelja, neće hapsiti na prepad.

"Mi čekamo da vidimo kako je zdravstveno stanje gospodina Šešelja, mi vodimo računa o svim građanima. Čekamo da vidimo kompletnu proceduru. Polako. Ako mislite da će biti hapšenja na prepad, to se neće desiti", naveo je Vučić.

Premijer je istakao je iznenađen odlukom Haškog Tribunala o povratku Šešelja u pritvornu jedinicu, ali je naveo da se svakako radi o političkoj odluci.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković
Foto: Tanjug/Dragan Stanković

"Poštovaćemo sve što radi i njegovu neodgovornost, kao dobri domaćini, kao ljudi koji brinu o svojim građanima. Oni su doneli odluku, koju je tada samo Vulin pogodio. Rušenje Vlade, njenog rejtinga i SNS je bio cilj. Kako je on to znao, ne znam", istakao je premijer.

Žalbeno veće Haškog tribunala naložilo je Pretresnom veću da momentalno opozove odluku o puštanju Šešelja na privremenu slobodu i da naredi njegov povratak.

Šešelj je raugujući na tu odluku izjavio da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da ostaje pri svemu što je govorio od kada se vratio u Beograd.

"Da vidimo kako će sada da me hapse", rekao je Šešelj i dodao da se nalazi u sedištu radikala, te da obavlja stranačke poslove.

Rast do kraja 2015. godine

Vlada Srbije pokušaće do kraja godine da smanji fiskalni deficit ispod 4,75 odsto BDP-a, da ostvari pozitivan rast privrede od jedan odsto, umesto prognoziranih minus 0,5 do minus jedan odsto, a u 2016. da ostvari pozitivan rast oko tri odsto BDP-a i fiskalni deficit ispod četiri odsto BDP-a, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković
Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Vučić je rekao da je deficit budžeta na kraju marta ove godine za 30 milijardi dinara niži od planiranih 55 milijardi dinara, tako da je ukupni fiskalni deficit u prvom tromesečju ove godine iznosio oko 25 milijardi dinara, ocenjujući da je to veliki uspeh za Srbiju. Podsećajući da je planirani budžetski deficit za 2015. godinu 191 milijarda dinara, sa kojim su se složili MMF i Svetska banka, Vučić je ukazao da smo u prvom tromesečju uspeli da potrošimo manje ili da zaradimo više i izrazio uverenje da će se taj trend nastaviti.

"Shvatili smo da niko u stvari ne želi dobre vesti, osim običnih građana, običnih ljudi", primetio je Vučić i dodao da ukoliko bi Srbija u narednih šest meseci nastavila da smanjuje deficit budžeta i da pokrene ekonomski oporavak zemlje, to znači da bismo mogli ponovo da pregovaramo sa MMF-om o povecahnju plata i penzija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track