Vučić: Srbija će hrabro nastaviti svoj reformski kurs
Foto: Beta

Predsednik Vlade Srbije

Vučić: Srbija će hrabro nastaviti svoj reformski kurs

Politika -
Premijer je prihvatio sve ključne predloge Svetske banke i rekao da će Srbija hrabro nastaviti svoj reformski kurs bez obzira na političku cenu

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je danas, u razgovoru sa direktorkom Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldštajn, sve ključne predloge te finansijske institucije i rekao da će Srbija hrabro nastaviti svoj reformski kurs bez obzira na političku cenu.

Goldštajn je istakla da se Srbija nalazi na prekretnici i pred definitivnom odlukom koja će odrediti budućnost reformskog procesa, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

"Ovo je odlučujući period za Srbiju koja mora da krene u hitno restrukturiranje javnih preduzeća, ali i da završi započeti proces privatizacije, kao i likvidacije onih firmi koje izvlače novac iz srpskog budžeta, a faktički ne postoje godinama", istakla je Goldštajn.

Vučić je prihvatio sve ključne predloge Svetske banke i rekao da će Srbija hrabro nastaviti svoj reformski kurs bez obzira na političku cenu, jer najvažniji zadatak i rezultat Vlade mora da bude sigurna budućnost Srbije.

Tokom susreta obostrano je zaključeno da će Srbija, ukoliko sprovede sve predviđene reformske mere, za dve godine biti ekonomski lider u regionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja