VUČIĆ SUTRA KREĆE  U KAMPANJU: Boriće se protiv koga god bude trebalo, pa i protiv Nikolića
Foto: Beta

Politički zemljotres

VUČIĆ SUTRA KREĆE U KAMPANJU: Boriće se protiv koga god bude trebalo, pa i protiv Nikolića

Politika -

BEOGRAD - Šef SNS će sutra prisustvovati sednici Glavnog odbora stranke i objaviće početak izborne borbe, bez obzira na to protiv koga naprednjaci na predstojećim izborima budu morali da se bore.

Pretpostavlja se da je ovo jasna poruka Tomislavu Nikoliću koji je, prema nezvaničnim informacijama, odlučio da se mimo Vučića kandiduje za još jedan mandat na mestu predsednika Srbije i time je izazvao zemljotres na srpskoj političkoj sceni, navode iz izvora bliskih vrhu SNS-a.

Foto: FoNet Nenad Đorđević
Foto: FoNet Nenad Đorđević

Inače, komunikacija između premijera Aleksandra Vučića i predsednika Tomislava Nikolića pukla je od sinoć, kada je nezvanično objavljeno da će se Nikolić kandidovati za predsednika Srbije protiv Vučića.

Nikolić i Vučić sinoć su na prijemu povodom Dana državnosti nakratko porazgovarali, čini se u prijateljskom i opuštenom tonu, a aktuelni premijer i kandidat SNS za predsedničke izbore napustio je Andrićev venac ubrzo nakon što je predsednik Srbije održao govor, uz komentar da je to bio "govor predsednika koji priliči ovom svečanom trenutku". Zanimljivo je da prijemu nije prisustvovao niko od ministara iz Vlade Srbije.

Samo sat ili dva kasnije, mediji su preneli nezvaničnu informaciju da je Nikolić odlučio da uđe u predsedničku trku. "Tanjug" je sinoć stupio u kontakt sa Vučićem, ali on nije dao nikakav komentar.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Nikolićeva odluka da se ipak kandiduje je šokirala sve u Nemanjinoj 11, uključujući i premijera. Vučića jepogodio Nikolićev gest i to što nije najpre njemu saopštio odluku o kandidaturi, te "nema nameru da pozove Nikolića i ne očekuje Nikolićev poziv, jer ga više ne zanima".

UŽIVO KANDIDATURA NIKOLIĆA ZA PREDSEDNIKA Mihajlovićeva: Tomo, da te čujemo!

NIKOLIĆ ODLUČIO DA SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA Poručio: Nema povlačenja!

VULIN O NIKOLIĆEVOJ KANDIDATURI ZA PREDSEDNIKA: Vučića izdaju političari, ali ne i Srbija!

MIHAJLOVIĆEVA OŠTRO REAGOVALA NA VEST O TOMINOJ KANDIDATURI: Predsedniče Nikoliću, da vas čujemo!

MOSKOVSKI KOMERSANT UOČI PREDSEDNIČKIH IZBORA U SRBIJI: Vučić ometa Nikolićeve planove!

Vučić bez komentara na kandidaturu Nikolića

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI 16022017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja