VUČIĆ: Svi mi volimo Republiku Srpsku, ali Nikolić emotivno istupio
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Izjava predsednika na mostu Bratoljub

VUČIĆ: Svi mi volimo Republiku Srpsku, ali Nikolić emotivno istupio

Politika -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da misli da je predsednik Tomislav Nikolić emotivno istupio kada je rekao da se nada da će Srbija i Republika Srpska "jednog dana biti isto", ali da to ne znači da Srbija ne poštuje integritet Bosne i Hercegovine.

"Mi svi volimo Republiku Srpsku, ali je naša obaveza da veoma poštujemo integritet BiH. To je naša budućnost. Moramo da živimo sa Bošnjacima, to je naša politika. Živećemo zajedno sa njima i u Srbiji i u BiH. Imamo zajedničku budućnost i verujem da i jedni i drugi to sve bolje i sve više vide", rekao je Vučić u Vladi Srbije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je prošle nedelje na mostu Bratoljub, koji spaja Bratunac u Republici Srpskoj i Ljuboviju u Srbiji, da se iskreno nada da će Srbija i Republika Srpska jednoga dana "biti jedno".

"Na svu sreću, još uvek ne hapse Srbe za izrečene želje", rekao je Nikolić novinarima posle obilaska radova na mostu i istakao da je ponosan što konačno i u Srbiji i u RS postoje rukovodstva koja misle na oba dela srpskog naroda istovremeno.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kojeg Crnogorca su Rusi vratili sa aerodroma iz Moskve u Tivat?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track