Vučić: Toni Bler Vladu ne košta ni dinar
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Premijer o detaljima posete Britanskog ekspremijera

Vučić: Toni Bler Vladu ne košta ni dinar

Politika -
Mi te pare nemamo, a to što neko ne može da shvati da se iza svega ne kriju nikakve kombinacije, nije moj problem, kaže srpski premijer

BEOGRAD - Prvi čovek srpske vlade Aleksandar Vučić stavio je juče tačku na sve nedoumice u vezi sa posetama i odnosom bivšeg premijera Velike Britanije Tonija Blera i predstavnicima kabineta u Nemanjinoj.Vučić je potvrdio da Blerov dolazak i angažman Vladu Srbije ne košta ni jedan jedini dinar.

Odbacuje kritike

- Mi te pare nemamo, a to što neko ne može da shvati da se iza svega ne kriju nikakve kombinacije nije moj problem - izričit je premijer. Na pitanje da li je i on, kao i nekoliko ministara, pre nekoliko dana ćaskao i pio kafu sa novopečenim savetnikom srpske vlade, kaže:

Prenosi svoje znanje i iskustvo... Toni Bler
Prenosi svoje znanje i iskustvo... Toni Bler

Spreman da uči

- Prvo, Bler nikoga ne savetuje nego obučava. Drugo, nikada ne ćaskam kada su takve stvari u pitanju jer je reč o ozbiljnim razgovorima, a kafu i ne pijem. Sa Blerom sam se do sada sretao pet-šest puta. Spreman sam da uvek nešto naučim, pa tako i od Blera, kao što je Ðinđić mnogo toga naučio od svog prijatelja Gerharda Šredera. Odbacujem kritike opozicije zbog susreta sa Blerom jer je njegova zemlja učestvovala u NATO bombardovanju. I države koje su vodili Žak Širak i Gerhard Šreder su u tome učestvovale, a isti ti koji me napadaju su ih 2001. oberučke dočekali i hvalili se time - izričit je bio Vučić i dodao da se njegov odnos prema bombardovanju nije se promenio.

Mir i stabilnost

- Ne klečim ni pred kim niti nekog nešto moljakam a uvek sve radim kako bih očuvao dostojanstvo i ponos građana. Srbija će biti svet - otvorena za sve - poručio je premijer.Na pitanje zašto su predavanjima i susretima prisustvovali samo pojedini ministri, odgovorio je da to nema nikakve veze sa stranačkom pripadnošću i da je ministar Antić bio na jednom od ranijih sastanaka- Ministri u čijoj nadležnosti su veliki i važni infrastrukturni projekti imaće sastanke - zaključio je Vučić.Komentarišući izjavu državnog sekretara SAD Džona Kerija da se Srbija nalazi „na liniji vatre“ propagandnog rata koji vodi Rusija, Vučić je istakao da Srbija vodi svoju politiku, u interesu svojih građana.- Idemo ka putu u EU, a sa Rusijom imamo dobru i tradicionalnu saradnju, koju ne menjamo u zavisnosti od toga šta novine pišu. Drago nam je kad u Srbiju dođu i Putin i Bler jer smo zemlja otvorena za sve - zaključio je Vučić.

O Dušanu BajatovićuNEĆE BITI SMAK SVETA AKO ODENa pitanje da li su Vlada i on kao premijer dali rok direktoru „Srbijagasa“ da do juna vrati dugove, odgovorio je:- „Srbijagas“ mora da naplaćuje svoje usluge, više ne može da dobija državnu pomoć. - uverava Vučić, a o Bajatovićevoj smeni ako ne ispuni zadato, kaže:- Pa neće biti smak sveta. Mislim da neće biti smak sveta ako ode bilo ko od nas - rekao je Vučić.

Teška partija... Kovačević, Vulin i Vučić
Teška partija... Kovačević, Vulin i Vučić

PREMIJER SA PENZIONERIMA Vučić odigrao šah s najstarijim korisnikom gerontološkog centraREMI SA 95-GODIŠNJIM MILANOM KOVAČEVIĆEMPremijer Aleksandar Vučić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin dočekani su juče aplauzom u Gerontološkom centru Beograd, u domu „Bežanijska kosa“ u Zemunu.Vučić je odigrao i partiju šaha sa devedesetpetogodišnjem Milanom Kovačevićem. Rezultat je bio - remi.Inače, Vučić i Vulin su razgovarali sa korisnicima doma i uručili im TV aparat, kompjutersku opremu i medicinske aparate za pružanje zdravstvene zaštite hroničnim bolesnicima, najavila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

O Stojanovićevoj crvenoj poternici InterpolaVERUJEM DA NIJE KRIVGovoreći o Interpolovoj poternici protiv poslanika SNS Momira Stojanovića, Vučić je izjavio da će nadležni organi ispitati optužnicu za ratne zločine protiv Stojanovića.- Verujem da u optužnici nema ničeg ozbiljnog, ali nadležni organi će to da ispitaju. Verujem da Stojanović ništa nije učinio. I bivši kosovski ministar za povratak i zajednice Aleksandar Jablanović svojevremeno je smenjen zato što je podsetio na kamenovanje Srba u Ðakovici i taj događaj nazvao, kako je rekao, pravim rečima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja