(FOTO) VUČIĆ U BUDIMPEŠTI: Zajednički do rešenja za migrante
Foto: Nemanja Pančić

Sastanak sa šefom mađarske države

(FOTO) VUČIĆ U BUDIMPEŠTI: Zajednički do rešenja za migrante

Politika -
Predsednik Janoš Ader je naglasio da ni Srbija, ni Mađarska nisu krive za nastalu situaciju, ali da moraju da rade na zaštiti svojih državnih teritorija u procesu velike seobe naroda koji se dešava u svetu
1 / 14 Foto: Nemanja Pančić

BEOGRAD/BUDIMPEŠTA - Premijer Aleksandar Vučić je u razgovoru sa predsednikom Mađarske Janošem Aderom istakao zadovoljstvo činjenicom da su bilateralni odnosi dve države u usponu i izrazio nadu da će zajedničkim delovanjem uspostaviti preventivne mere za suzbijanje migrantske krize.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Predsednik Ader je naglasio da ni Srbija ni Mađarska nisu krive za nastalu situaciju, ali da moraju da rade na zaštiti svojih državnih teritorija u procesu velike seobe naroda koji se dešava u svetu.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za medije teme razgovora srpskog premijera i predsednika Mađarske bile su i bilateralni ondosi dveju država, proces evrointegracija, saradnja u oblasti energetike i projekat rekonstrukcije i modernizacije pruge Beograd - Budimpešta.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Premijer Vučić je razgovorom sa predsednikom Mađarske započeo jednodnevnu posetu Budimpešti, a nakon toga njega i članove njegovog kabineta na trgu Košut dočekao mađarski premijer Viktor Orban, posle čega je predviđen razgovor dvojice premijera i zajednička sednica dve vlade.

Dve vlade potpisaće više sporazuma, nakon čega se očekuje obraćanje dvojice premijera medijima.

Vučić i Orban potom će otvoriti Poslovni forum srpskih i mađarskih privrednika, a nakon toga Vučić će položiti vence na Trgu heroja. Na drugoj zajedničkoj sednici vlada Srbije i Mađarske biće reči o bilateralnoj saradnji na svim nivoima, izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta, ali i o problemu povećanog broja migranata.

Prva sednica vlada Srbije i Mađarske održana je 1. jula prošle godine u Beogradu, kad je potpisano više sporazuma iz oblasti saobraćaja, životne sredine i saradnje ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track