VUČIĆ U INDIJI: Glava me boli... Bacili pare, a imali Srbiju
Foto: Vlada Srbije

Naša zemlja vraća ugled u svetu

VUČIĆ U INDIJI: Glava me boli... Bacili pare, a imali Srbiju

Politika -

Vučić: Premijer Aleksandar Vučić izjavio je i da se po odnosu indijskih domaćina vidi da Srbija vraća svoj ugled u svetu.

Prema njegovim rečima, nastup na samitu u Gudžaratu i u razgovorima sa privrednicima u Mumbaju izuzetno je primećen otvaraju se nove mogućnosti za saradnju na svim poljima.

Vučić je u tom smislu najavio i dolazak, ove ili početkom sledeće godine, premijera Indije Narendre Modija i dodao da je to ogromna posebno imajući u vidu ekonomski i politički značaj Indije u svetu. Kako je rekao, izgubili smo tokom vremena puno od svoje snage, ali smo sada u stanju da poziciju stabilizujemo, popravljamo i vraćamo ugled u svetu.

On je to ilustrovao i činjenicom da je bio jedan od četiri državnika koji je imao obraćanje na Samitu, da je to za njega čast lično ali i posebno za sve građane Srbije.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Premijer je naveo da je govorio o mogućnostima srpske privrede za investiranje ali posebno o tome da Srbija pruža stranim investitorima daleko najbolje uslove za poslovanje. Kako je primetio, kad je slušao koliko su negde investirali to je bilo "da me glava zaboli" s obzirom da mi pružamo daleko bolje uslove nego u tim zemljama a i bolji izlazak na mnoga tržišta.

On je apostrofirao mogućnosti saradnje u IT sektoru, a naročito tehnološki park u Inđiji, zatim moguću proizvodnju traktora, drugih investicija, razgovara se sa predstavnicima automobilske indistrije...

"Očekujemo dolazak kompanija iz Indije", zaključio je premijer. Govoreći o rastućem ugledu Srbije Vučić je rekao i da će u Davosu razgovarati sa kineskim predsednikom Si

Đinpingom, što znači razgovore, uz indijskog premijera Modija koje je imao, sa liderima dve zemlje koje učestvuju sa 11 odnosno sa sedam odsto u svetskom BDP: "To govori koliko je Srbija uspela", podvukao je premijer.

Vučić: Otvorili smo širom vrata za investicije iz Indije

Srbija je širom otvorila vrata za investicije iz Indije i time stvorila mogućnost za zapošljavanje velikog broja ljudi, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa predsednikom Mahindra grupe Anandom Mahindrom.

Vučić je u izjavi novinarima rekao da je Mahindra, čiju delegaciju je činio tim stručnjaka iz IT sektora, odbrambene industrije, poljoprivrede i ostalih oblasti, pokazao izuzetnu zainteresovanost za privredni potencijal Srbije. „Izvanredno su se spremili za razgovor i znali su sve o našim potencijalima. Uskoro ih očekujemo u Srbiji, kao i to da naši ljudi odu u Indiju“, rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track