VUČIĆ U MIONICI: Boljitak u 2015, Ostavljena nam je spaljena kuća, koju polako podižemo
Foto: Tanjug

Uoči izbora

VUČIĆ U MIONICI: Boljitak u 2015, Ostavljena nam je spaljena kuća, koju polako podižemo

Politika -
Lider SNS je izjavio danas u Mionici da je ovog meseca zabeležena rekordna naplata poreza, što je pokazatelj da reforme i finansijska disciplina daju rezultate i da se Srbija kreće u dobrom smeru
1 / 5 Foto: Tanjug

MIONICA - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je danas u Mionici boljitak u Srbiji već u 2015. iako su stručnjaci Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) taj boljitak prognozirali za 2016. i 2017. godinu.

Lider SNS je izjavio danas u Mionici da je ovog meseca zabeležena rekordna naplata poreza, što je pokazatelj da reforme i finansijska disciplina daju rezultate i da se Srbija kreće u dobrom smeru.Vučić je to rekao obraćajući se Mioničanima na završnom predizbornom skupu i precizirao da je do 15. decembra naplaćeno je 22 milijarde dinara po osnovu PDV-a, da je prošle godine u decembru naplaćeno 19 milijardi, te da je plan za decembar ove godine bio ukupno 20 milijardi dinara.

"To je prvi pokazatelj koji govori da se stvari kreću u dobrom smeru", rekao je lider SNS i dodao da je to rezultat finansijske discipline koju je vlada uvela, i teških reformi koje je donela. Vučić je podvukao da će se i dalje striktno držati plana, koji je već doneo rezultate i koji će "pomerati brojke na bolje"."Ostavljena nam je spaljena kuća, koju polako podižemo", primetio je Vučić i dodao da je svestan koliko je proces koji je započet težak. On je ukazao na primer Velike Britanije, čiji se premijer takođe svojevremeno držao plana reformi, zbog kojeg je najpre bio nepopularan, ali je posle tri godine ta zemlja imala najveći privredni rast u Evropi od 3,6 odsto, uz nikada manji broj nezaposlenih.

Lider SNS je istakao da reforme podrazumevaju i rast investicija, te da je plan da i u Mionici i druga mesta dovede investitore, kako bi se napravila radna mesta za mlade, da se oseti sigurnost i u selima, da mogu da planiraju budućnost i ne napuštaju rodna mesta. Nije slučajno, dodao je, što ambasador Nemačke govori pohvalno o Srbiji i vladi, i što je kineski premijer, jedan od najmoćnijih ljudi u svetu, boravio četiri dana u Srbiji, posle tri decenije, a to je zato što vide da se u Srbiji stvari pomeraju.

Lider SNS je naglasio da je MMF prognozirao mali pad privrede Srbije u idućoj godini, ali da on smatra da ćemo ipak imati rast. "Ali, i konzervativni MMF prognozira da ćemo već 2016. i 2017. imati veliki privredni rast. Pitanje je samo da li mi možemo da budemo disciplinovani, da naše opštine i gradovi gube manje novca, jer su gubili toliko da niko nije mogao da to kontroliše. U Kosjeriću, na primer, sada ćemo da rešimo problem posle toliko vremena, jer se ta opština zadužila za pet miliona evra", kazao je Vučić.

On je rekao da veruje da ćemo imati i bolje rezultate nego što su prognoze, jer, na primer, u procene nije "uračunato" rešenje za Železaru u Smederevu, koje bi trebalo da bude postignuto do 31. januara."Svet nas poštuje, jer smo imali hrabrosti da svi zajedno krenemo u najteže reforme, kojih se plaše svi drugi u regionu", ocenio je Vučić. "Videćete u kakvim problemima će se naći druge zemlje kada mi počnemo da rastemo, jer nisu imali hrabre ljude da ih povedu u teške reforme", kazao je lider SNS.

On je ponovo istakao da u Srbiji po prvi put ne vladaju tajkuni, već oni koje narod izabere i da će tako biti i u budućnosti. Vučić je doputovao u Mionicu da podrži listu "Aleksandar Vučić - SNS", koju predvodi Boban Janković na lokalnim izborima koji se održavaju iduće nedelje.Janković je rekao da mu je cilj da Mionica bude moderna, napredna i uređena opština, bez kriminala i korupcije.

Biramo između dva puta - jedan od onih koji su doveli opštinu u red najnerazvijeniih opština, i drugi, put SNS, koji predvodi premijer Vučić", podvukao je on dodajući da su ovo najvažniji izbori za SNS, koji u Mionici nikada nije bio na vlasti.

Skupu su prisustvovali lideri PUPS-a Milan Krkobabić i Pokreta socijalista Aleksandar Vulin. Vulin je poručio da su građani Srbije pred dve godine svu svoju nadu sabrali u dve reči - Aleksandar Vučić, i rekli kojim putem žele da idemo, a to je put koji nije lak, ali je i put nade. Krkobabić je kazao da je jasno da se Srbija opredelila za budućnost, i da ćemo je imati ako budemo pametno radili.Ta budućnost, prema njegovim rečima ne zavisi ni od istoka, ni zapada, ni SAD, a ni Rusije, a tako ni od Kine, već od nas samih. "Pred nama je ozbiljan zaokret. Srbija je na jednoj vododelnici i mi kao savremenici nismo svesni toga", podvukao je on i dodao da se odgovornost mora izvesti od vrha do dna, a da je koncept predsednika vlade jasan, realan i ostvarih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track