VUČIĆ U PREŠEVU: Građani Srbije, država će učiniti sve da budete sigurni
Foto: Twitter Serbianpm

Zajednička vežba srpskih oružanih snaga

VUČIĆ U PREŠEVU: Građani Srbije, država će učiniti sve da budete sigurni

Politika -
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da građani Srbije ne moraju da brinu zbog terorističkih napada jer će država učiniti sve kako bi se osećali sigurno i bezbedno, i najavio za subotu zajedničku vežbu srpskih oružanih snaga.

"Preduzete su vanredne mere, koje ćemo preduzimati i dalje", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Preševu.

On je najavio veliku združenu vežbu svih oružanih snaga Srbije koje će, kako je rekao, pokazati našim građanima da je država odlučna u borbi protiv terorizma.

"Građani Srbije mogu uvek da se osećaju sigurno. Sve što je moguće da uradimo u tom pravcu, uradićemo. Da li je država zaštićena jer prima izbeglice? Da, zaštićena je", poručio je Vučić.

Premijer je istakao da je izbegličke kampove obišao mnogo puta i da nije video nikakav problem. On je poručio da je Srbija otvorena zemlja, na putu ka Evropskoj uniji.

Na pitanje koliko će izbeglica Srbija moći da zbrine ukoliko se takav zahtev pojavi, Vučić je odgovorio - "Onoliko koliko budemo mogli". "Ionako će to da rade državni organi, a 99 odsto stanovništva to neće ni videti ni osetiti", zaključio je Vučić.

Premijer je dodao da je Srbija dobila značajnu pomoć od UNHCR-a, da bi trebalo da stigne i dodatni novac od Evropske unije, ali da je ključno hoćemo li pokazati da smo ljudi.

"Treba da nam stigne i sedam miliona evra i još 2,3 miliona evra iz EU. To sada postaje značcajniji novac. Od UNHCR-a sledeće godine trebalo bi da dobijemo 3,7 miliona što u opremi, što na različite načine. Ovo nije pitanje ogromnog novca, već da li ćemo pokazati da smo ljudi i da li smo dovoljno sposobni i odgovorni", zaključio je Vučić.

Vučić: Niko ne može da predvidi ko će preći granicu

- Niko ne može da predvidi ko će preći granicu, poručio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić, misleći na izbeglice koje svakodnevno prelaze srpsku granicu na putu ka EU.

On je tako odgovorio na pitanje novinarke da li može da se predvidi ko će preći granicu i da li među izbeglicama ima i terorista.

"Kontrolišemo ljude. Mi ne možemo znati da li je pasoš koji nam pokažu falsifikovan ili ne. Oni čak ne moraju ni da nam ga pokažu", rekao je Vučić i dodao da se izbeglice registruju, da im se uzimaju otisci prstiju i šaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track