VUČIĆ UGOSTIO SENATORE: Srbija ne zaboravlja ko je bio uz nju i kad je bilo teško
Foto: Tanjug

Italijanska delegacija u poseti

VUČIĆ UGOSTIO SENATORE: Srbija ne zaboravlja ko je bio uz nju i kad je bilo teško

Politika -
Premijer je upoznao delegaciju Senata s teškim ekonomskim merama Vlade Srbije, preduzetim sa ciljem da se stvori zdravo poslovno okruženje i privuku italijanski i drugi strani investitori

BEOGRAD - Srpski premijer Aleksandar Vučić zahvalio je danas italijanskim senatorima na podršci koju Italija pruža Srbiji na evropskom putu, a posebno na rezoluciji, jednoglasno usvojenoj u novembru u Senatu, kojom se EU poziva da do kraja godine otvori jedno od pregovaračkih poglavlja.

Kako je saopštila vladina pres služba, Vučić je to rekao na sastanku s delegacijom italijanskog Senata u kojoj su Vanino Kiti, Đovani Mauro i Pjetro Liuci. Vučić je kazao da njegova prošlonedeljna poseta Rimu kao i današnji sastanak potvrđuju prijateljstvo i dobre političke i ekonomske odnose Srbije i Italije.

"Srbija ne zaboravlja ko je bio uz nju i kad je bilo teško", istakao je premijer Vučić. On je, kako se dodaje, upoznao delegaciju Senata s teškim ekonomskim merama Vlade Srbije, preduzetim sa ciljem da se stvori zdravo poslovno okruženje i privuku italijanski i drugi strani investitori.

Vučić je podržao jačanje saradnje parlamenata dveju zemalja, posebno predlog senatora Kitija da se u Skupštini Srbije formira radna grupa koja bi zajedno s predstavnicima Senata Italije radila na razmeni iskustava kada je reč o približavanju Evropskoj uniji. "Pristupanje Srbije Evropskoj uniji ključno je za stabilnost regiona", naglasio je senator Kiti, a dodaje se u saopštenju vlade. Italijanski senatori imaju niz sastanaka sa zvaničnicima Skupštine Srbije, a najavljen je susret i sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track