VUK JEREMIĆ ODGOVORIO SRPSKOM PREMIJERU: Vučiću, pažljivije biraj reči!
Foto: Beta AP

DIPLOMATSKI

VUK JEREMIĆ ODGOVORIO SRPSKOM PREMIJERU: Vučiću, pažljivije biraj reči!

Politika -

Nakon što ga je predsednik Vlade nazvao babom gatarom, bivši šef diplomatije mu poručio da se razmirice mogu i drugačije rešavati

Bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić za Kurir kaže da bi premijer Aleksandar Vučić trebalo da bira reči kada govori o njemu i svima koje ne podnosi u politici, a ne da ga naziva babom.- Nemam komentar, trenutno sam van zemlje. Ali mislim da se politička neslaganja, čak i netrpeljivost, mogu iskazati i drugačijim rečnikom - odgovorio je Jeremić na Vučićevu izjavu da je srpski kandidat za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija „još jedna baba gatara u Srbiji“.

Dobra šansa za pobeduIako bi, prema svim istraživanjima, imao sjajne šanse za pobedu u trci za predsednika Srbije, Jeremić je nedavno javno negirao da će biti Vučićev kandidat na predsedničkim izborima sledeće godine.- Besmislica je da ću biti Vučićev kandidat na predsedničkim izborima. Ma šta ko o tome trenutno mislio i govorio, Vučićev kandidat će biti Aleksandar Vučić - rekao je Jeremić, koji je 2013 godine. izbačen iz DS.Ovo je očigledno naljutilo Vučića, koji, zbog toga što mu se daju ubedljivo najveće šanse za trijumf, u javnosti sve češće mora da ponavlja da ga predsednički izbori uopšte ne zanimaju i da neće biti kandidat.- Drago mi je da je (Jeremić) postao još jedna baba-gatara u Srbiji. Imamo ih već mnogo, dobro je da smo dobili još jednog, nek nastavi time da se bavi. Ja ću da se bavim razvojem Srbije, fabrikama u Srbiji, banjama u Srbiji i time kako će narod da živi bolje - reagovao je Aleksandar Vučić na Jeremićevu procenu, koja ga očigledno nije ostavila ravnodušnim.Mnoštvo kandidataInače, pred golom će za predsedničke izbore biti baš gužva, budući da je nedavno i direktorka CEAS Jelena Milić najavila da će se možda kandidovati. Sem nje, prijavili su se lider SDPS Rasim Ljajić, predsednik SRS Vojislav Šešelj, šef Dveri Boško Obradović, ali i aktuelni šef države Tomislav Nikolić. Spekuliše se da će opozicija imati zajedničkog kandidata, i to zaštitnika građana Sašu Jankovića, što je namera Nove stranke Zorana Živkovića i pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića.

Boris TadićNA IZBORE S JEDNIM KANDIDATOMBivši predsednik Srbije i aktuelni lider SDS Boris Tadić ponovo se založio za to da opozicija na predsedničke izbore izađe sa zajedničkim kandidatom.- Posebno je važno da se opozicija ujedini i da tako ujedinjena ima zajedničkog predsedničkog kandidata - naglasio je juče Tadić i obrazložio da loš društveno-ekonomski položaj većine građana Srbije ukazuje na neophodnost dogovora opozicionih stranaka o tome.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track