VULIN KAŽE DA JE GRANICA DOBRO ČUVANA: Vraćamo i po 1.300 migranata za veče u Makedoniju

Pohvala žandarmeriji i pograničnoj policiji

VULIN KAŽE DA JE GRANICA DOBRO ČUVANA: Vraćamo i po 1.300 migranata za veče u Makedoniju

Politika -
Postignut dogovor da policije Srbije, Mađarske i Austrije patroliraju na granici između Srbije i Makedonije, jer makedonska policija nema kapacite da to reši sama

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavnje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksadar Vulin izjavio je danas da je granica zemlje čuvana i da je oko 400 migranata vraćeno u Makedoniju.

"Sinoć su jedinice naše žandarmerije i naše pogranične policije zaustavile 21 grupu sa blizu oko 400 ljudi i vratila ih na teritoriju Republike Makedonije. Pre nekoliko dana bilo je pedesetak grupa sa 1.320 ljudi. Već se čuje da je naša granica dobro čuvana, da je čvrsta, da je tvrda. Ono što možemo to radimo", rekao je Vulin za RTS.

On je rekao da je MUP najznačajniji u ovom procesu i da je postignut dogovor da policije Srbije, Mađarske i Austrije patroliraju na granici između Srbije i Makedonije, jer makedonska policija nema kapacite da to reši sama.

"Ta reka migranata s kojom Srbija ne može sama da izađe na kraj, nije nešto što je Srbija izazvala, a nije ni glavni cilj migranata", naveo je Vulin.

On je rekao da u Srbiji nijedan migrant nije ostao bez hrane i zdravstvene nege.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track