VULIN O DRAŽI MIHAILOVIĆU: Rasprava o tome nikome ne donosi ništa dobro

Posle odluke o rehabilitaciji

VULIN O DRAŽI MIHAILOVIĆU: Rasprava o tome nikome ne donosi ništa dobro

Politika -
Bojim se da smo doveli do toga da će mnogi koji ne misle dobro srpskom narodu imati sjajnu priliku da vrše reviziju istorije i Drugog svetskog rata i pokušavaju da prave lažne simetrrije i umanje značaj žrtava srpskog naroda u ratu, rekao je ministar
1 / 2

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas, povodom rehabilitacije Draže Mihailovića, da Srbija kao pravna država poštuje svaku odluku suda, te da rasprava o tome nikom ne donosi ništa dobro. Prema njegovim rečima, sud je poništio suđenje zbog proceduralnih teškoća i grešaka."O brojnim zločinima četničkog pokreta, ratu i zločinima nad civilima i pripadnicima Narodnooslobodilačke vojske ovaj sud nije odlučio", rekao je Vulin na ceremoniji polaganja venaca na Groblju oslobodilaca Beograda i na spomenik Crvenoarmejcu povodom obeležavanja 70. godina pobede nad fašizmom na kojoj je bio sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom.

On je dodao da je rasprava o rehabilitaciji bespotrebna jer je ona, kako je rekao, završena još 1945. godine kada je srpski narod stao aktivno na stranu antifašističke koalicije i postao deo pobedničke koalicije."Bojim se da smo doveli do toga da će mnogi koji ne misle dobro srpskom narodu imati sjajnu priliku da vrše reviziju istorije i Drugog svetskog rata i pokušavaju da prave lažne simetrrije i umanje značaj žrtava srpskog naroda u ratu", rekao je on dodavši da Srbija neće dozvoliti da se vrši revizija istorije ni kada je reč o ratovima 90-tih godina i NATO agresije.

Vulin je istakao da od rasprave o rehabilitaciji niko ništa neće dobiti jer, kako je rekao, četnici se nikada neće naći na Crvenom trgu za Dan pobede niti na Danu D u Normandiji niti će se u Srbiji, po završetku rasprave, vratiti socijalizam. "Nadam se da će ta tema vrlo brzo otići tamo gde joj je i mesto, u istoriju, gde su je i smestili građani Srbije pre 70. godina".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track