VULIN: Presuda Oliveru Ivanoviću je silovanje pravde
Foto: Marina Lopicic

Pravo ustuknulo pred politikom

VULIN: Presuda Oliveru Ivanoviću je silovanje pravde

Politika -
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je presuda Oliveru Ivanoviću "silovanje pravde" i da je nemoguće da će ona postati i pravosnažna.

Vulin je ocenio da je to nastavak prakse po kojoj pravo uvek ustukne pred politikom.

"To nije pravosnažna presuda, da je pravosnažna to ne bi bila pravda već silovanje pravde", rekao je ministar novinarima u Knježevcu.

Kako je naveo, nemoguće je da neko koga nijedan jedini svedok nije uveo u događaj niti potvrdio da se nalazio tamo gde su se dešavala krivična dela bude osuđen.

"Hajde da budemo sasvim racionalni, ako je ubica devet godina je smešno mala kazna. A ako nije ubica, kao što nije, kako možete da ga osudite na devet godina", zapitao je Vulin.

On je naveo da se boji da je to nastavak prakse po kome pravo uvek ustukne pred politikom, ali i prakse da kad god postoje sukobi unutar albanskog političkog korpusa treba pronaći nekog Srbina koji treba svojom glavom, slobodom da umiri duhove među Albancima

"Jako mi je žao što srpska sudbina uvek stoji negde iza politike i što Srbi na Kosovu i Metohiji ne mogu da veruju pravosuđu koje može nevinog čoveka da osudi na devet godina", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, nemoguće je osuditi Ivanovića na devet godina, pa ni na devet dana zato što nije učinio apsolutno ništa od onoga što mu se stavlja na teret.

"Nijedan svedok nije potvrdio i ne postoji nijedan materijalni dokaz", rekao je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track