VULIN: Srbija ispunila sve na šta se obavezala Sporazumom
Foto: Zorana Jevtić

Pred današnji susret Vučiće i Mustafe u Briselu

VULIN: Srbija ispunila sve na šta se obavezala Sporazumom

Politika -
Ministar za rad je naglasio da je sama ideja da za otvaranje nekog poglavlja, kao što je poglavlje 35, Srbija treba da uradi nešto za šta se nije obavezala Briselskim sporazumom, neprihvatljiva

BEOGRAD - Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je, povodom današnjeg susreta u Briselu šefice evropske diplomatije Federike Mogerini sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem i kosovskim Isom Mustafom, da je Srbija ispunila sve na šta se obavezala Briselskim sporazumom.

Vulin, koji je i lider Pokreta socijalista je rekao da je za raspisivanje i vanrednih parlamentarnih izbora. "Jedan od razloga zašto sam za izbore jeste i što znam šta je poglavlje 35 i što znam šta se očekuje i to što vrlo dobro znam kakav stav predsednika Vlade", rekao je Vulin koji je i lider Pokreta socijalista.

Vulin je naveo da u Srbiji postoje političari koji smatraju da treba priznati Kosovo i da je to jedan od razloga za izlazak na izbore.

"Briselskim sporazumom smo se obavezali na određene stvari. Mi smo sve do jedne od tih stvari sproveli", rekao je Vulin u Jutarnjem programu TV Pink.

Vulin je naglasio da je sama ideja da za otvaranje nekog poglavlja, kao što je poglavlje 35, Srbija treba da uradi nešto za šta se nije obavezala Briselskim sporazumom, neprihvatljiva.

On je ukazao da su pritisci kojima je Srbija izložena evidentni i da je šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport najavio da će svakako biti novih uslova, ali da novih uslova nema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja