VULIN: Srbija ne sme da se vrati u doba pljačkaških privatizacija
Foto: Nemanja Pancic

Izbori prilika za dogovor sa narodom

VULIN: Srbija ne sme da se vrati u doba pljačkaških privatizacija

Politika -
Srbija ne može da se vrati u vreme pljačkaških privatizacija, vreme kada su njom vladali tajkuni i kad je bila sklonjena po strani, a izbori su uvek prilika za dogovor sa narodom, izjavio je danas lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

"“Izbori su prilika za dogovor s narodom, da čujete šta misle, osećaju, da li pate, da li misle da ste uradili nešto loše ili dobro, da pitamo Srbiju šta misli, kuda idemo, dobrim ili lošim putem",” rekao je Vulin na tribini Gradskog odbora PS u Nišu.

On je kazao da možemo biti ponosni na ono što je urađeno u prethodnom periodu i da su izbori prilika da se kaže i predstavi sve ono što je urađeno do sada.

"Mi hoćemo da unapređujemo i dalje oblast socijalne zaštite, da se isprave posledice pljačkaške privatizacje, i da se vodi računa o onima koji žive od svog rada”", rekao je Vulin.

Predsednik PS je kazao da se u oblast socijalne zaštite sada ulaže više nego od 2000. godine na ovamo.

"Srbija više nikada neće da se vrati u vreme kada su vladali tajkuni, u vreme kada je bila stavljena po strani"“, rekao je on, ističući da je važan iskren odnos prema građanima.

Vulin je kazao da mere koje se preduzimaju nisu lake, ali da se nešto mora uraditi kako se problemi ne bi ostavljali budućim generacijama.

"Lako je zadužiti se za plate i penzije, ali šta će biti posle"”, rekao je Vulin.

Osvrćući se na to što se tribina održava u Nišu, on je kazao da je u “ istoriji odavde mnogo toga krenulo i počinjalo”.

"Za dolazak u Niš, grad ovih institucija i ovako ponosnih i hrabrih ljudi, grad u kome je dočekan general Lazarević nije potrebno opravdanje ni poseban razlog, on značajem zaslužuje to, odnosno zbog kulturnog, istorijskog, ekonomskog i političkog značaja koji ima za Srbiju”", rekao je Vulin.

Na stranačkoj tribini predstavnici PS rekli su i da će ta partija istrajavati u borbi za levičarske vrednosti i da će se njeni članovi boriti za poštovanje principa socijalne pravde, ravnopravnost i demokratiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track