VULIN: Vlada će sačuvati mir uprkos odluci Haškog tribunala!
Foto: Tanjug

U nezgodno vreme

VULIN: Vlada će sačuvati mir uprkos odluci Haškog tribunala!

Politika -
U nedelji kada predsednik Vlade treba da ide u Brisel na veoma važne razgovore, kada treba da ide u SAD, u Moskvu, vi šaljete ovakve odluke sa samo jednim ciljem da izvršite pritisak na njega i da izvršite pritisak na ovu Vladu

BEOGRAD - Odluka Haškog tribunala o povratku lidera radikala Vojislava Šešelja u Hag usmerena je na destabilizaciju Vlade i predstavlja pritisak na njenog predsednika, ocenio je ministar Aleksandar Vulin i poručio da će vlada očuvati mir i stabilnost u zemlji.

"Šta god se bude dešavalo u narednim danima, Vlada će voditi računa da odluke koje donosi budu usmerene na ojačavanje mira i pojačavanje stabilnosti u našoj zemlji", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, odluke u kojima iz političkih razloga neko pušta, a onda iz političkih razloga zatvara bez suda i bez presude, nakon svih ovih godina, govore veoma loše o Haškom tribunalu. On smatra da se sve odluke, koje se donose na osnovu politike, donose isključivo kao pritisak na Vladu i njenog predsednika i ne mogu se oceniti kao prijateljski akti.

"Dok se u čitavom našem okruženju dešavaju teroristički akti, dok imate najave buđenja međuetničkih sukoba, u nedelji kada predsednik Vlade treba da ide u Brisel na veoma važne razgovore, kada treba da ide u SAD, u Moskvu, vi šaljete ovakve odluke sa samo jednim ciljem da izvršite pritisak na njega i da izvršite pritisak na ovu Vladu da se bavi odlukama haškog tribunala umesto onim za šta su nas građani birali", rekao je Vulin.

"Građani su nas birali da živimo bolje, da se bavimo ekonomijom i da očuvamo i uspostavimo stabilnost za sve građane Srbije", rekao je Vulin.

On smatra da se Srbija od većine zemalja u regionu razlikuje zbog političke stabilnosti, iz koje je proizašla i ekonomska stabilnost, i da je "očigledno da je odluka Haškog tribunala usmerena upravo da se takva stabilnost uzdrma".

"Ovo je očekivani nastavak politike pritisaka i uslovljavanja Srbije, i evidentno je da je ovo napad i na Vladu i na predsednika Vlade", naglasio je ministar.

Ranije danas, potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić izjavio je da je Žalbeno veće Haškog tribunala donelo odluku da Šešelj treba da bude vraćen u Hag do 26. maja, a služba za saradnju sa medijima Tribunala nije mogla da potvrdi informaciju da je Žalbeno veće donelo bilo kakvu odluku u vezi sa Šešeljem i njegovom povratku u pritvorsku jedinicu tribunala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track