Vulin: Vreme je da Tači i OVK odgovaraju za svakog ubijenog i nestalog
Foto: Beta

Dijalog Beograd - Priština ne sme se prekinuti

Vulin: Vreme je da Tači i OVK odgovaraju za svakog ubijenog i nestalog

Politika -

BEOGRAD - Hašimu Tačiju ne sme se dopustiti da uvredljivim izjavama prekine dijalog Beograda i Prištine i vreme je da on i OVK odgovaraju za svaki zločin, svakog ubijenog i svakog nestalog, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

"Kao i uvek kada se uplaši pregovora, Tači kaže nešto što treba da prekine razgovore i sačuva ga od sprovođenja preuzetih obaveza. Tači zna da Srbija neće priznati KiM kao što zna da Priština neće moći da izbegne formiranje ZSO", rekao je Vulin.

Ističe da kosovski predsednik, Hašim Tači posebno dobro zna da je došlo vreme da se zločini OVK nad Srbima priznaju i kazne pred nedavno osnovanim međunarodnim sudom.

"Zato se Tačiju ne sme dopustiti da uvredljivim izjavama i šibicarskim trikovima prekine dijalog. Vreme je da Tači i UČK odgovaraju za svaki zločin, za svakog ubijenog, za svakog nestalog", naglasio je Vulin.

Kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da će tokom današnjeg dijaloga na visokom nivou Prištine i Beograda u Briselu tražiti od Srbije povlačenje svih međunarodnih naloga za hapšenje bivših pripadnika OVK. Tači je to izjavio u intervjuu za televiziju "Dukađini", prenosi sinoć prištinska "Gazeta ekspres".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track