VULIN ZA PORTAL KURIR ODBRUSIO: Nije posao srpske policije da čuva mađarski zid!
Foto: Marina Lopičić

Reagovanje na optužbe da je Srbija kriva za nasilje na Horgošu

VULIN ZA PORTAL KURIR ODBRUSIO: Nije posao srpske policije da čuva mađarski zid!

Politika -
Mi smo bez ijednog štita i upotrebe palica, sa manje od 20 pripadnika zaustavili svaki sukob i umirili više od 1.000 migranata. I ja sam stajao u kordonu i razgovarao sa ljudima koji su nas poslušali a da nismo na njih bacili suzavac, kaže ministar rada

Ministar za rad Aleksandar Vulin šokiran je stavom ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta da ne bi bilo nasilja na granici sa Mađarskom da je Srbija sprečila napad migranata.

"Nije posao srpske policije da čuva zid mađarske države. Pre nego što se upotrebi suzavac i vodeni top, postoji čitav niz mogućih radnji. Od razgovora, preko upotrebe štitova, guranja pa čak i upotrebe palica. Suzavac je poslednje sredstvo pre upotrebe oružja. Nažalost, mađarska policija je odmah upotrebila najgrublju silu. Srpska policija bez ijednog štita i upotrebe palica, sa manje od 20 pripadnika zaustavila je svaki sukob i umirila više od 1.000 migranata. I ja sam stajao u kordonu i razgovarao sa ljudima koji su nas poslušali a da nismo na njih bacili suzavac. Sila je krajnje, a ne prvo sredstvo - poručio je Vulin za Kurir.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track