VULIN: Za Udovički imam istu poruku, ali Vučić odlučuje
Foto: Beta

Ostaje pri svakoj svojoj reči

VULIN: Za Udovički imam istu poruku, ali Vučić odlučuje

Politika -
Mislim da bi bio njen moralni čin da se svrsta uz svoju porodicu i stoji iza nje, pa šta god da je bilo, ili smatra da to nije tako, pa da stoji uz vladu u kojoj sedi, kaže ministar dodajući da je premijerova ipak poslednja

BEOGRAD - Ministar rada Aleksandar Vulin izjavio je danas da ostaje pri svakoj reči izgovorenoj u vezi sa ministarkom državne uprave Kori Udovički, te da i dalje smatra da ona treba da podnese ostavku ili da, s druge strane, negira utemeljnost onoga o čemu se govorilo poslednjih dana.

"Ali predsednik vlade ima poslednju reč i on je taj koji odlučuje o tako nečemu. On ima podršku, ne samo moju, već i 54 odsto građana ove zemlje", rekao je Vulin novinarima dodajući da apsolutno poštuje stav premijera.Njegova je poslednja, ali ostajem pri svom stavu, ponovio je Vulin, ali i dodao kako smatra da bi moralni čin ministarke Udovički bio da se svrsta uz svoju porodicu.

"Sarađivaću sa Udovički kao i sa svakim drugim kolegom"

"Mislim da bi bio njen moralni čin da se svrsta uz svoju porodicu i stoji iza nje, pa šta god da je bilo, ili smatra da to nije tako, pa da stoji uz vladu u kojoj sedi", rekao je Vulin.On je dodao i da je sve ovo rekao i na sednici vlade, pa i samoj ministarki Udovički, te da to svakako nije nešto što govori iza leđa ili za medije.Nije, kaže, nimalo razočaran što ga predsednik vlade nije poslušao, jer je premijer taj koji odlučuje kako će funkcionisati njegov kabinet i on zna šta je u ovom trenutku najbolje za vladu."Naravno da ću sarađivati sa gospođom Udovički, kao i sa svim kolegama u vladi. Mi nismo tu zato što se volimo ili da se družimo. Imamo veoma važne zakone, a Udovički mora da donese odluku o maksimalnom broju zaposlenih", rekao je Vulin.Navodeći da ako ste deo vlade morate da budete u timu, a ako je neko napada onda morate da je branite, Vulin je poručio: "ne možete da igrate za Partizan, a da navijate za Zvezdu".

"Za izbore sam, ali ne mogu da utičem na odluku"

Vulin je izjavio da je on za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, ali da na odluku o tome da li će oni biti raspisani ili ne, on ne može da utiče."Ako mene pitate da li treba da bude izbora, da treba da bude izbora, i istog dana treba da imamo republičke, pokrajinske i lokalne i iz političkih, ekonomskih i iz raznih drugih razloga, ali to nije nešto o čemu ja mogu da odlučim", rekao je Vulin."Oni što kritikuju manje dnevnica, bolje da su sami štedeli"

Cilj mere smanjenja dnevnica državnim službenicima je smanjivanje troškova, a oni koji kritikuju Vladu zato što štedi, bolje da su štedeli svih ovih godina i da su bar malo štedeli ove godine, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je rekao novinarima da je već čuo od Demokratske stranke da je rekla da je smanjivanje dnevnica državnim službenicima marketinški potez."DS, koja svih ovih godina nije bila u stanju da uštedi nijedan jedini dinar, stalno je pravila sve nove i nove budžetske deficite, čak ni sada na pokrajinskom nivou vlasti, nije u stanju da sprovede jednu jedinu godinu bez budžetskog rebalansa. Mi smo evo i ove godine, sa merama fiskalne konsolidacije, bez rebalansa budžeta", rekao je Vulin.

Kako je naveo, bilo bi dobro da ti koji kritikuju vladu zbog toga što štedi, da su oni štedeli svih ovih godina i da su mogli bar malo da štede i ove godine."Mogli su bar marketinški da uštede nešto na sebi samima, što im naravno, nije palo na pamet", rekao je Vulin.On je istakao da mera smanjenja dnevnika ima cilj smanjenja troškova i da smatra da su dnevnice bile prevelike i nepotrebne. Dodao je da su, u Ministarstvu rada, dnevnice ukinute od momenta kada je postao ministar."Nisam primetio da se na bilo koji način smanjila efikasnost u našoj organizaciji i da se na bilo koji način i jedan jedini segment naše odgovornosti nije sproveo do kraja. Ovo je način da uštedimo, da uvedemo red, a svakako ćemo voditi računa o materijalnom položaju zaposlenih", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, jedan od razloga zašto se uvela ova mera sa dnevnicama jeste što se nigde nije prikazivalo koliko se dnevnica i putnih troškova dobijalo i koliko je ko puteva u inostranstvo imao."E to sad mora da se pokaže i da vidimo koliko mi zapravo trošimo. Veoma je važno podvući da putovanja u inostranstvo moraju da se dešavaju samo kada su zaista neophodna. Politikom visokih dnevnica, često smo stimulisali ljude da idu zato što im se ide, da idu zato što bukvalno mogu da zarade, a ne zato što treba da urade nešto za državu", rekao je ministar rada.

Prema njegovim rečima, ta mera štednje odnosi se samo na javni sektor i na službe koje se finansiraju od novca poreskih obveznika."Da li će neko u privatnom preduzeću odrediti dnevnice od svog novca kolike hoće, može da radi šta hoće, ali mi koji smo na teretu budžeta i koji se izdržavamo od poreza građana, mi moramo da štedimo", zaključio je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track