Zorana Mihajlović za Kurir: Dragica Nikolić treba da se oblači primereno
Foto: Aleksandar Stojanović

Intervju, potpredsednica Vlade Srbije

Zorana Mihajlović za Kurir: Dragica Nikolić treba da se oblači primereno

Politika -
Pored stila, uvek se mora imati i ukusa i biti u skladu sa situacijom. Nisam siromašna ušla u politiku, imam lepih stvari, ali u mnogim prilikama ih ne nosim

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ne strahuje od mogućnosti da ostane bez fotelje u rekonstrukciji. Helikopterska nesreća u kojoj je izgubljeno sedam života veoma ju je potresla, a pravosudni organi treba „da ustanove istinu“. O svemu tome, ali i o svojim prethodnicima Milutinu Mrkonjiću i Velimiru Iliću, Radomiru i Dragici Nikolić Mihajlovićeva govori za praznični broj Kurira.Ima mnogo nelogičnosti u izveštaju o padu helikoptera i u onome što ministar Bratislav Gašić izjavljuje... Jeste li pročitali izveštaj?- Veoma me je potresla tragedija, ali me još više potresa prašina koja se diže, to spinovanje i građenje tiraža na tragediji divnih ljudi i njihovih porodica. Ostavimo heroje da počivaju u miru, a pravosudne organe da ustanove istinu.Ministar Gašić ne želi ni da izusti reč ostavka. Šta biste vi na njegovom mestu?- Ali nisam na njegovom mestu i zato ne tražite da nagađam. No, bez obzira na sve, nije najvažnije pitanje ostavka i osveta, već porodice stradalih heroja.Kad će biti rekonstrukcija Vlade? Hoćete li „preživeti“?- Nisam ja u Vladi da bih preživljavala rekonstrukcije. Moj zadatak je da uvedem red u saobraćaj i građevinarstvo, da kao buldožer, kako reče premijer, rešim ono što se godinama taložilo kao problem. I to i radim. Premijer formira tim, premijer menja tim.Najavljuje se i čistka u SNS... Da li ste zadovoljni kako svoj posao obavlja Radomir Nikolić? - U toku su pripreme za stranačke izbore za opštinske i gradske odbore, i to je važno. Zadobili smo ogromno poverenje građana, stranka se brzo razvijala, posebno od kada smo na vlasti, i mnogo je raznih ljudi. Uređenje stranke je važnije od svega. Što se Radomira Nikolića tiče, želim mu uspeh u vođenju Kragujevca i mislim da na to treba da usmeri svoju energiju, kao što mislim da ne može sa istom energijom da vodi i Izvršni odbor.Zatekli ste, kako ste i rekli, javašluk, koji su napravili vaši prethodnici Mrkonjić i Ilić. Ima li tu posla i za policiju?- Vodim tri resora, od kojih su dva prethodnu deceniju vodili Ilić i Mrkonjić. Rezultati nisu sjajni, kao i sve ono što smo zatekli. Mi smo dokumentaciju u vezi sa izdavanjem međunarodnih dozvola i odlukama o izgradnji nekih lokalnih puteva predali nadležnim organima.

Zapažena... Dragica Nikolić
Zapažena... Dragica Nikolić

Uvek ste sređeni za posao. Koliko košta vaša najskuplja odevna kombinacija? Da li možete da stanete rame uz rame s prvom damom?- Ne pratim odevne kombinacije prve dame. Mislim da prva dama treba da bude sređena, i ovde i svuda u svetu. Ja sam oduvek vodila računa o tome. Mi predstavljamo Srbiju i mislim da ne smemo da budemo zarozani, prljavi ili nesređeni.Da li vam se dopada njen stil? Reč je o veoma skupim komadima...- Nemam ništa protiv skupih odevnih komada. Da li ima žene koja bi se tome protivila? A ukusi su različiti.Mislite li da osiromašeni narod voli da vidi suprugu predsednika u papreno skupim haljinama?- Mislim da se pored stila uvek mora imati i ukusa i biti primeren situaciji. Ja nisam siromašna ušla u politiku i imam lepih stvari, ali u mnogim situacijama ih ne nosim.Predstavili ste svog partnera. Da li ćete se i venčati?- Naš život je samo naš. Ne bih delila intimu sa ostatkom zemlje.Kako vaš partner podnosi vaš posao? - Moj partner je ostvaren muškarac u svakom smislu i zna šta je posao i usklađivanje obaveza.

Odmerili snage... Mihajlovićeva i Mrkonjić
Odmerili snage... Mihajlovićeva i Mrkonjić

KUCANJE JAJIMA Ministarka saobraćaja VS bivši ministar saobraćaja ZORANA RAZNELA MRKONJIĆAIako su prethodnih dana ratovali oko puteva, Zorana Mihajlović i njen ljuti rival Milutin Mrkonjić zakopali su ratne sekire i za Vaskrs izašli jednom drugom na megdan u kuckanju jajima. Oboje su izabrali crveno jaje.Iz ove bitke ministarka je izašla kao pobednik, što je socijalista prokomentarisao sa „ako, dama i treba da pobedi“.- Dobro zdravlje i mnogo uspeha u poslu - poželeo je Mrkonjić Zorani.

O UskrsuMOGU SATIMA DA BOJIM JAJAKako izgleda proslava Uskrsa u vašoj porodici?- Ove godine sam van Beograda, ali se na Veliki petak uvek farbaju jaja, i ne znam ko to više voli, moj sin ili ja. Satima sam u stanju da temperama farbam i crtam.Da li sami šarate jaja?- Sama. Uživam u tome - šerpica, boje, tempere, pa zvezdice... I prvo jaje je crveno, čuvarkuća. Poštujem običaje i verujem u Boga. Volim da posle poklanjam ta jaja, da ih pakujem. Ja sam esteta i volim i uživam u lepom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track