VULIN U KUČEVU: Isti standard za sve korisnike socijalnih ustanova
Foto: Dragana Udovičić

Uručena donacija

VULIN U KUČEVU: Isti standard za sve korisnike socijalnih ustanova

Srbija -
Želimo da sve ustanove budu podjednako dostupne svima, a svi korisnici moraju imati ista prava i standard, rekao je ministar

KUČEVO - Ustanovi za odrasle i starije u Kučevu danas je uručena donacija Direkcije za robne rezerve u hrani i medicinskim sredstvima vredna milion dinara, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin je nakon obilaska te ustanove iz da Vlada Srbije vodi socijalno odgovornu politiku i da je cilj da korisnici svih socijalnih ustanova u zemlji imaju isti standard.

"Želimo da sve ustanove budu podjednako dostupne svima, a svi korisnici moraju imati ista prava i standard", rekao je Vulin. Dodao je da Direkcija donacijom upravo doprinosi da se standard svih korisnika ujednači i da svaki korisnik "oseti ga zajednica voli, poštuje i da mu duguje". Korisnicima domova, a reč je o penzionerima, Vulin je zahvalio na razumevanju i na podršci koju pružaju vladi.

"Bez trpeljivosti, upornosti i razumevanja penzionera da vlada sve radi za budućnost njihove dece i unuka, ne bismo uspeli. Da nas nisu podržali penzioneri ne bismo imali bolje ekonomske rezultate, dogovor sa MMF-om, ni zemlju koja može da se ponosi napretkom", istakao je Vulin.

Vladu su, dodao je ministar, podržali oni koji su penzije odavno zaradili, ali koji su, kako je naglasio, bili spremni da tu zaradu ulože u budućnost dece. "Vlada se opredelila da ne prodaje budućnost svoje dece i rezultati se vide", naveo je Vulin, dodajući da se doprinosi za penzijsko osiguranje povećavaju, kao i broj osiguranika, te da je za avgustovsku penziju povučeno 8,3 milijarde dinara manje subvencija iz budžeta, a penzija je isplaćena.

Ustanovi u Kučevu danas je uručeno pet dona namirnica, ulja, brašna, šećera i paketa hrane, kao i lekova i medicinskih sredstava, a direktorka te ustanove Slađana Maranović Nikolić zahvaljujući na donaciji rekla je da će ona značajno poboljšati poboljšati pripremanje hrane i standard 140 korisnika. Ministarstvo im je već pomagalo, rekla je direktorka i pomenula da je šest miliona dinara već uloženo u zamenu stolarije, a još dva miliona dinara za sanaciju kupatila.

Vršilac dužnosti direktora Republičke direkcije za robne rezerve Zorica Anđelković obećala je da će ta direkcija pomagati kad god bude u mogućnosti. "Drago nam je što možemo da pomognemo ovoj ustanovi, i nadam se da ćemo se opet sresti, naravno ne praznih ruku", rekla je Anđelković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track