DEVOJČICE (12) HEROJI POŽARA U NIŠU: Utrčale smo u zgradu i vrištale Spasavajte se!
Foto: MM

Svaka čast!

DEVOJČICE (12) HEROJI POŽARA U NIŠU: Utrčale smo u zgradu i vrištale Spasavajte se!

Srbija -
Te devojčice su meni i mojoj deci spasile život. Da ih nisam kako vrište da je požar i da izlazimo iz stanova ko zna šta bi sa nama bilo. Mogle smo da ostanemo unutra i da se ugušimo – kazala je Violeta Stevanović neposredno nakon što su nju i njene dve ćerke od kojih jedna ima sedam a druga devet godina, vatrogasci uz pomoć platforme spustili sa potkrovlja šestospratnice koju je danas oko 13 sati zahvatio požar.

A te devojčice su 12-godišnja Teodora Drašković i Teodora Petrović.

- Prolazile smo pored zgrade i videle vatru na vrhu zgrade. Zabrinule smo se za ljude jer smo videle da niko ne izlazi i da verovatno još nisu primetili šta se dešava. Utrčale smo gore i vikale:

- Požar, požar, spasavajte se – pričaju hrabre devojčice.

Međutim, bez obzira na insistiranje novinara Kurira odbijale su da se slikaju.

- Nećemo da se slikamo, pa mi smo samo uradile ono što bi svako drugi – uglas su kazala deca.

Kako saznajemo, požar je izbio u stanu porodice Marković u potkrovlju šestospratnice na Vizantijskom Bulevaru 116 u niškom naselju Duvanište. Kako nam je potvrđeno, vatra se proširila na još četiri stana ali zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca niko nije povredjen.

Na lice mesta izašlo je osam vatrogasnih vozila i dve ekipe Hitne pomoći. Evakuisano je osmoro stanara od kojih petoro platformom.

- Mene i moju majku vatrogasci su spustili platformom. Majka se mnogo uplašila. Bilo je strašno, dimilo je mnogo, nismo mogli da izadjemo. Zatvorili smo se u stan, otvorili prozor i čekali vatrogasce. Svaka im čast, došli su vrlo brzo i spasili nas – kazao je Goran Marković.

Svetomir Ivanović ističe da se veoma uplašio za svoju imovinu.

- Požar je bio strašan, pomislio sam da će se proširiti i na našu zgradu. Mislio sam da ćemo svi izginuti – kaže Ivanović.

Na lice mesta izašli su i načelnik Policijske uprave u Nišu Ninoslav Mitić i načelnik Sektora za vanredne situacije Srdjan Mitrović koji su koordinisali rad angažovanih službi.

(M.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track