Narodne kuhinje u Vranju i Vranjskoj Banji imaju zalihe do 30. aprila
Foto: Beta

Korisnici socijalne pomoći ne treba da brinu

Narodne kuhinje u Vranju i Vranjskoj Banji imaju zalihe do 30. aprila

Srbija -
Korisnici narodne kuhinje u Vranju i Vranjskoj Banji imaju osigurane svakodnevne tople obroke do 30. aprila, do kada je i predviđeno da kuhinja radi, izjavio je danas sekretar Crvenog krsta u Vranju Tomislav Stefanović.

Stefanović je dodao da se očekuje da, nakon toga, narodna kuhinja ponovo počne da radi 1. avgusta.

Stefanović je izjavio da je planom rada narodne kuhinje predviđeno da 450 korisnika u Vranju i 150 korisnika u Vranjskoj Banji besplatne tople obroke neće dobijati tri meseca, u vreme sezone poljskih i građevinskih radova, kada većina njih i radi na sezonskim poslovima.

"U pitanju je republički tender koji sprovodi Crveni krst Srbije a projektovani rad narodne kuhinje traje od 1. avgusta do 30. aprila naredne godine. Pauza od tri meseca, kada narodna kuhinja ne radi, je zbog sezonskih poslova na kojima radi veći broj korisnika iz Vranja pa i ne dolaze svakodnevno po besplatne obroke, što je inače uslov da bi neko bio korisnik narodne kuhinje", kazao je Stefanović.

Kako je naveo, narodna kuhinja u Vranju i Vranjskoj Banji nema listu korisnika na čekanju, odnosno svi koji su izrazili interesovanje za besplatne obroke uključeni su u programe narodne kuhinje.

Narodna kuhinja u Vranju postoji od 1992. godine i jedna je od prvih narodnih kuhinja koje su u Srbiji počele da rade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track