PANIKA U KOSOVSKOM POMORAVLJU: Ibar nadolazi, 1 porodica evakuisana
Foto: Fonet

Kiša ne prestaje da pada

PANIKA U KOSOVSKOM POMORAVLJU: Ibar nadolazi, 1 porodica evakuisana

Srbija -
Rukovodilac pokrajinskog kriznog štaba Dušan Kozarev izjavio je danas da je zbog poplava jedna porodica iz Raniluga u Kosovskom pomoravlju evakuisana, a da je na severu Kosova u porastu nivo Ibra.

Kozarev je rekao da su članovi jedne porodice iz Raniluga, čiji dom je poplavljen, izmešteni kod rođaka u subotu, a da je u sličnoj situaciji još šest porodica koje ugrožava Binačka Morava.

U Ranilug su stigle i ekipe Crvenog krsta iz Mladenovca sa pumpama za vodu i pratećom opremom, rekao je Kozarev i dodao da je u porastu za 40 cm i reka Ibar na severu Kosova, gde je u opštini Zvečan poplavljeno poljoprivredno zemljište.

"Ono što je najvažnije je da za sada nisu ugrožene kuće i domaćinstva u ovom području", kazao je Kozarev, inače i zamenik direktora Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Velike površine obradivog poljoprivrednog zemljišta i oranica u Kosovskom pomoravlju nalaze se pod vodom. U južnom delu Kosovske Mitrovice izlila se reka Sitnica koja je poplavila nekoliko kuća čiji su vlasnici Albanci, a poplavljeno je na stotine hektara obradivog zemljišta koje se nalazi uz priobalje ove reke.

Ukoliko kiša nastavi da pada situacija u ovom delu Kosovske Mitrovice mogla bi da bude izuzetno ozbiljna upozorili su iz Direkcije za zaštitu i spašavanje opštine u (južna) Mitrovica.

Na severu Kosova kiša pada od subote uveče.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja