BRUKA U KIKINDI: Slike poginulih u NATO agresiji bacili u đubre!

Užasno

BRUKA U KIKINDI: Slike poginulih u NATO agresiji bacili u đubre!

Srbija -
Porodice stradalih u NATO agresiji i ratovima devedesetih postavili njihove slike i cveće na vrata Gradske uprave, ali neko to skinuo i strpao u kontejner

KIKINDA - Navršilo se 17 godina od početka NATO bombardovanja naše zemlje, ali patnja porodica koje su najmilije izgubile u operaciji „Milosrdni anđeo“ i ratovima 90-ih ne prolazi.Imena i fotografije 26 stradalih Kikinđana zalepili su na ulaznim vratima Gradske uprave i položili cveće. A onda je neko sve to zgužvao i bacio u kontejner!Anica Drinjak, predsednica Udruženja porodica poginulih u ratovima devedesetih pri SUBNOR, objašnjava da su postavili improvizovanu tablu jer u Kikindi još ne postoji spomen-obeležje.Nema spomen-obeležja- Na ovom mestu smo se poklonili senima najmilijih jer nemamo gde. Dogovor je bio da u večernjim satima s vrata skinemo plakat i pokupimo cveće. Međutim, plakat i cveće smo pronašli u kontejneru. Po poginulog brata sam otišla na Kosovo, a njegove posmrtne ostatke sahranila u Kikindi. Možete da zamislite kako sam se osećala dok sam njegovu sliku vadila iz kontejnera - ogorčena je Drinjakova.Neprimeren čin osudila je i članica Gradskog veće Stanislava Hrnjak. Ona je u petak razgovarala sa predstavnicima ovog udruženja i potvrdila da će u Kikindi konačno biti podignuto spomen-obeležje.

Ovo nisu zaslužili... Porodice stavljaju fotografije svojih najmilijih
Ovo nisu zaslužili... Porodice stavljaju fotografije svojih najmilijih

Niko nije prstom mrdnuo

- Potpuno razumem njihovu emociju, a neprijatnost koju su doživele porodice nastradalih je za svaku osudu - kaže ona:- Stavili smo se u funkciju podizanja spomen-obeležja, a podnosilac inicijative, udruženje Srpski ratni veterani, dobilo je jasne smernice šta još treba da uradi. Stručna komisija je inicijativu razmotrila, a već naredne nedelje fokusiraće se na vizuelni identitet spomen-obeležja, moguću lokaciju i rokove za postavljanje. Žao mi je što je prošlo mnogo godina, a da poginuli u ratovima devedesetih i NATO bombardovanju nemaju adekvatan spomenik u gradu. Niko do sada nije ni pokazao ozbiljnu nameru da ovu situaciju reši.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track