KIKINDA SE PONOSI DEČJIM HOROM: Čuperci su muzički dragulj Srbije
Foto: Saša Urošev

Autori najlepših dečijih pesama saglasni

KIKINDA SE PONOSI DEČJIM HOROM: Čuperci su muzički dragulj Srbije

Srbija -
Dečiji hor “Čuperak” veliki je kapital Kikinde. Treba im čestitati, jer već deset godina istrajavaju u divnoj kulturnoj misiji- ocena je Jovana Adamova, Minje Subote i Radoslava Graića

KIKINDA: Članovi dečjeg hora “Čuperak” iz Kikinde, koji predvodi dirigent i kompozitor Svetlana Ceca Milić, na muzičkoj sceni Srbije i regiona prisutni su deceniju, a veliki jubilej obeležili su gala koncertom za pamćenje.

Rođendanskom nastupu prisustvovali su autori najlepših dečijih pesama, ali i junaci kultne emisije “Muzički tobogan”. Radoslav Graić, Jovan Adamov i Minja Subota slove za velike prijatelje, ali i saradnike raspevanih “Čuperaka”. Saglasni su u oceni da su maleni Kikinđani muzički dragulj Srbije:

- Hor “Čuperak” bez sumnje je veliki kapital Kikinde. Ova deca poseduju neosporan muzički kvalitet. Veoma su uvežbani. Na sceni zbilja plene. Oni su pravi mali svetionik kulture- podvukao je Adamov.

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

Minja Subota je već nekoliko godina zaštitno lice Internacionalnog festivala za decu “Ta se pesma ljubav zove”, koji organizuje hor “Čuperak”:

- Iza Svetlane Milić i ovih mališana je puno lepih pesama, humanitarnih akcija, ali i saradnje sa poznatim dečijim autorima, i muzičarima poput Nenada Kneževića Kneza i Dušana Kojića Koje. Veliki broj dece je najlepše dane detinjstva proveo u jednom od najboljih srpskih dečijih horova I na tome treba odati prizanje dirigentu i kompozitoru. Zbog “Čuperaka” i Cece, u Kikindu uvek rado dolazim- priznao je popularni voditelj.

Radoslav Graić, takođe, je pohvalio članove hora “Čuperak” i primetio da ih odlikuje razdraganost, entuzijazam, ali i visoki umetnički nivo:

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

- Kada vam ovakve komplimente upute najveća imena dečijeg muzičkog stvaralaštva, svaki komentar je suvišan. Zaista je ovih deset godina brzo prohujalo. Članovi prve generacije hora sada su studenti i uspešni mladi muzičari. Deca u horu dobijaju mnogo više od pevanja. Trudim se da od njih stvorim čestite i poštene osobe, ali I da ih sačuvam od muzičkog kiča. Oni su moja najveća inspiracija - kaže za Kurir Svetlana Ceca Milić.

Pevaju hitove Rolingstonsa, ali i domaće rokenrol klasike

Naš repertoar je šarolik. Savršeno pevamo hitove Rolingstonsa, ali i domaće rokenrol klasike. Numera „Neukusu treba reći ne“, koju smo snimili s Kojom, frontmenom Discipline kičme, prva je u nizu pesama koje će se naći na izdanju „Deca pevaju rokenrol“ – kaže Ceca Milić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track