JATO PTICA OBORILO I CENE STANOVA: Vrane terorišu stanovnike Kovačice
Foto: Shutterstock

JATO PTICA OBORILO I CENE STANOVA: Vrane terorišu stanovnike Kovačice

Srbija -

KOVAČICA - Koliko može da promeni život doseljevanje bučnog komšije u vaše okruženje, dokaz je doseljevanje velikog jata vrana u krošnje starog parka u Kovačici.

Do pre godinu dana budjenje stanara zgrada u okolini parka bilo je uz poj slavuja, zebica, kosova noću možda kliktanje koje sove, a sada gromoglasno graktanje crnog oblaka vrana koje su toliko bučne da imate utisak da su stalno u nekom sukobu.

Kažu da je doseljavanje vrana prouzrokovano iskorenjivanjem šumica kojih je bilo u okolini Kovačice ali su sve posečene i pretvorene u poljoprivredno zemljište. Stari park je idealno mesto jer su stabla star i veoma visoka i pruža bezbednu zaštitu.

Toliko je sve daleko otišlo da je čak i cena stanova zbog toga pala. Nikome nije prijatno jer je stari park sa dečijim igralištima pružalo idealno mesto za odmor i igranje male dece. Sada se ove promenilo, od buke ne možete ni razgovarati, sve vreme pada nešto sa drveća od grančica do izlučevina koje uvek pogode metu u centar a to je vrh glave.

Za razlliku od čuvenog Hičkokovog filma u kojim ptice napadju ljude, u Kovačici su one izvršile udar na tržište nekretnina i vode psihološki rat protiv sve nervoznijih građana koji žive u okolini parka.

(juznibanat.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track