VUČIĆ U OBILASKU JUGA SRBIJE: Poseta mlekari Gložane kod Vlasotnica
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Razgovarao sa rukovodstvom

VUČIĆ U OBILASKU JUGA SRBIJE: Poseta mlekari Gložane kod Vlasotnica

Srbija -

VLASOTINCE - Premijer Aleksandar Vučić posetio je mlekaru "Gložane" u istoimenom selu u blizini Vlasotinca gde se upoznao sa tehnologijom rada, obišao pogone i razgovarao sa rukovodstvom.

Mlekara "Gložan" je privatna forma koja uspesno posluje već 20 godina i bavi se preradom mleka i proizvodnjom sireva.

Imaju maloprodajne objekte u južnoj i jugoistocnoj Srbiji, a sarađuju sa oko 800 kooperanata.

Vučić je takođe danas posetio i poljoprivredno gazdinstvo Ivana Kostića u Gornjem Krajincu kod Leskovca, gde je u razgovaru s poljoprivrednicima najavio još veću podršku poljoprivredi.

Vučić je posetio gazdinstvo koje je obuhvaćeno projektom elektrifikacije polja Ministarstva poljoprivrede i istakao da će država pomoći dalju elektrifikaciju obradivih površina, kao i po pitanju energenata.“

Osim elektrifikacije, gledaćemo da pomognemo koliko možemo da vam olakšamo posao”, rekao je Vučić.

Projekat elektrifikacije polja vredan je 66 miliona dinara, 90 odsto je finansirala Svetska banka, dok su ostatak novca uložili građani.Do sada je elektrificirano 37 kilometara polja.

U pet sela u okolini Leskovca postavljeno je 500 bandera i deset trafo stanica, tako da poljoprivrednici umesto pumpi za navodnjavanje na dizel gorivo mogu da koriste struju.

Zahvaljujući tom projektu, godišnja ušteda za poljoprivredna gazdinstva je od tri do pet hiljada evra.Gazdinstvo Ivana Kostića su, uz premijera, posetili i ministri poljoprivrede i privrede Branislav Nedimović i Goran Knežević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja