DŽUMBUS NA SKUPŠTINI U ČAČKU: Odborniku Dveri oduzeli reč, a on skinuo i odneo mikrofon?!
Foto: Aleksandar Jovanović

Prekid od 30 minuta

DŽUMBUS NA SKUPŠTINI U ČAČKU: Odborniku Dveri oduzeli reč, a on skinuo i odneo mikrofon?!

Srbija -

BEOGRAD - Sednica čačanske skupštine prekinuta je na 30 minuta kada je odbornik opozicione odborničke grupe "Dveri" Dragan Ćendić kome je oduzeta reč skinuo mikrofon sa govornice i odneo ga u odborničku klupu.

Ćendić je rekao da je to uradio jer mu je predsednik Skupštine Igor Trifunović, koji je funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), isključio mikrofon u trenutku kada je zatražio da se u dnevni red uvrsti smena predsednika lokalnog parlamenta.

Trifunović je rekao da je isključio mikrofon Ćendiću, jer je isteklo tri minuta koliko je statutom predvidjeno za obraćanje odbornika.Predsednik skupštine je zbog tog incidenta prekinuo sednicu i pozvao šefove odborničkih grupa na konsultacije, nakon čega je Ćendić vratio mikrofon a sednica je nastavljena.

Dragan Ćendić (Foto: Beta)
Dragan Ćendić (Foto: Beta)

Ćendićev predlog za smenu predsednika skupštine nije uvršten u dnevni red sednice, jer kako je rekao Trifunović, nije podnet u skladu sa statutom.Predsednik čačanske skupštine izrekao je opomene Ćendiću.

Na vlasti u Čačaku je koalicija SNS, Socijalsitičke partije Srbije i Rusa Srbije, a u opoziciji su "Dveri", Nova Srbija i Grupa građana "Za napredniji Čačak - dr Aleksandar Radojević".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track