25. TUCANIJADA: Bosanci isprašili Lale i ostatak sveta i dokazali da imaju najtvrđa jaja
Foto: Saša Urošev

Semberijsko finale

25. TUCANIJADA: Bosanci isprašili Lale i ostatak sveta i dokazali da imaju najtvrđa jaja

Srbija -
Milan Mihajlović iz Bijeljine pobedio svog zemljaka i komšiju Laza Lazića iz Ugljevika

MOKRIN - Da Bosanci nemaju samo tvrde glave nego i jaja, potvrdilo je (ne)očekivano finale 25. Svetskog prvenstva u tucanju farbanim jajima, koje je na Vaskrs održano u Mokrinu.

Napeto: Lazo i Milan u konačnom obračunu (Foto: Saša Urošev)
Napeto: Lazo i Milan u konačnom obračunu (Foto: Saša Urošev)

Ljuska jajeta Milana Mihajlovića iz Bijeljine bila je tvrđa od primerka njegovog zemljaka i komšije Laza Lazića iz Ugljevika. Osokoljen ulaskom u finale, Lazo je, bodren povicima svog oca Radivoja, vicešampiona iz 2013. godine, počeo da kucka primerak koji je hladnokrvo u ruci držao Milan. Dalje od antologijskog finala u kom su se prvi put našli takmičari van Mokrina, Lazo ipak nije mogao.

Sreću zbog velikog uspeha, koje će mu u narednih 365 dana omogućiti divljenje i uvažavanje na svakom mestu, a naročito s one strane Drine, Milan je podelio sa reporterom Kurira:

Milan Mihajlović na krilima pobede (Foto: Saša Urošev)
Milan Mihajlović na krilima pobede (Foto: Saša Urošev)

"U mom kraju, u mesto Suvo Polje, održava se slično takmičenje. Tamo sam tri puta pobedio, a u više navrata bio drugi. Do planetarne slave, međutim, može da se dođe jedino u Mokrinu. Znajući to i prošle godine bio sam ovde, ali je izgleda ovaj Vaskrs za mene bio srećan. Jaja kupujem na pijaci od seljaka jer nemam kokoške. Rudarski je to posao, da ti pravo kažem. Pregledao sam između 30.000 i 50.000 komada. Još mi zubi bride", priznao je umešni Bijeljinac.

Sudija je pošteno rasekao jaje da se vidi da je pravo (Foto: Saša Urošev)

Da bi se do kraja ispoštovala stroga pravila Tucanijade, glavni sudija Živica Terzić mačetom je rasekao jaje. U slast su ga pred publikom pojeli on i pobednik. Na taj način uverili su prisutne da nije reč o mućki nego obično kokošijem jajetu, ali sa - kako kažu Mokrinčani - zdravo jakom ljuskom, ovoga puta semberskom.

Obraz spasao Miodrag

Mokrinčanima potučenim do nogu u seniorskoj konkurenciji, obraz je u juniorskoj spasio 11-godišnji meštanin Miodrag Trnić. Da je proslava najvećeg hrišćanskog praznika najlepša u Mokrinu, uverilo se nekoliko hiljada gostiju iz Srbije i svih krajeva sveta. Nije im smetalo što u rukama nisu imali primerke s granitnom ljuskom. Oni su se tucali za svoju dušu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track