U Kraljevu prekinuta konstitutivna sednica

U Kraljevu prekinuta konstitutivna sednica

Srbija -
Protiv predloženog dnevnog reda, na kojem je bila verifikacija mandata, glasalo 45 odbornika, dok ih je 23 bilo uzdržano

KRALJEVO - Odbornici novog saziva Skupštine Kraljeva danas nisu uspeli da usvoje ni dnevni red na kojem je bila verifikacija mandata nakon lokalnih izbora 6. maja.

Pored toga, odbornici su trebali da raspravljaju o izboru novih čelnih ljudi grada.

U Skupštini Kraljeva ima 70 odbornika, a danas ih je na sednici bilo 68. Protiv predloženog dnevnog reda glasalo je 45 odbornika, dok ih je 23 bilo uzdržano. Sednicom, koja je prekinuta nakon glasanja, predsedavao je najstariji odbornik Tomislav Babić.

Stranke u Kraljevu još nisu dogovorile ko će biti u vladajućoj koaliciji. Današnjim prekidom sednice prolongiraju se rokovi za izbor gradskih vlasti.

Na lokalnim izborima u Kraljevu najveći broj mandata - 16, osvojila je koalicija Pokrenimo Srbiju-Tomislav Nikolić, a Izbor za bolji život-Boris Tadić 13. Koalicija SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija je osvojila 11 mandata, Dveri-Za život Kraljeva sedam, Ujedinjeni regioni Srbije šest, Pokret za Kraljevo PULS Srbije pet, koalicija Preokret četiri, Složno za Kraljevo-Socijaldemokratski savez četiri, i DSS četiri odbornička mandata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja