STABLO ZA PRVAKA: Svi prvaci u Novom Pazaru dobili svoje stablo
Foto: Aleksandar Nićiforović

STABLO ZA PRVAKA: Svi prvaci u Novom Pazaru dobili svoje stablo

Srbija -

NOVI PAZAR - Sadnjom 75 četinara na novopazarskom Rekreacionom centru danas je, a na inicijativu gradonačelnika tog grada Nihata Biševca završena akcija “Stablo za prvaka” u okviru koje je na prostoru Novog Pazara do sada u ovoj godini zasađeno 1.410 stabala, koliko je ukupno u ovoj školskoj godini upisano đaka prvaka.

- Projekat “Stablo za prvaka” inicirao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Danas zasađenih 75 nealergenih smrča i borova simbolizuju broj odeljenja prvaka u novopazarskim osnovnim školama, rekla je koordinatorka projekta Misala Zukorlić.

Stabla su, uz pomoć radnika Gradske čistoće, posadili učenici osnovnih škola “Bratstvo” i “Jovan Jovanović Zmaj”, koji su i članovi ekološke sekcije Centra za decu i omladinu “Duga”.

Cilj akcije “Stablo za prvaka” je ozelenjavanje površina, stvaranje ekološke svesti ali i odgovornosti kod najmlađih Novopazaraca.

Novac za sadnice obezbeđen je delom iz budžeta, a deo novca obezbedio je Fond za zaštitu životne sredine Republike Srbije.

(Tekst i Foto N. A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track