USELILI SE: Juče plakali na zgarištu, danas se vesele u kući
Foto: Zoran Šaponjić

Pobeda Kurira u Sjenici

USELILI SE: Juče plakali na zgarištu, danas se vesele u kući

Srbija -

Dugačka je lista onih koji su pomogli porodici s petoro dece. Svima upućujemo bezmernu zahvalnost

Ogrejalo je sunce petoro Baždara u Ursulama kod Sjenice, Bajrama i njegovu porodicu!Iz brvnare u komšiluku, u koju su se privremeno sklonili pošto im je početkom decembra izgorela kuća, juče su se preselili u svoj novoobnovljeni topli dom!

Zahvalnost do neba

Radosni i svečani, Bajram i njegova supruga Amina, očiju punih suza, zahvalni su ljudima koji su im pomagali prethodnih nedelja.- I Alah i Bog neka pomognu i vrate dobrim ljudima koji su nam pomogli, koji su nam priskočili u pomoć kad nam je najteže bilo, da se ove moje makanje ne smrznu - govorio je Bajram, gušeći se u suzama, uzalud pokušavajući još nešto da kaže.
Nije spavao tri nedelje... Enver Kalender sa malom Adelom
Nije spavao tri nedelje... Enver Kalender sa malom Adelom

Plakala je i njegova supruga Amina, gledajući decu kako se raduju novom domu, otvaraju poklone...Pre 21 dan petoro Baždara, Bajram i Amina, mali Ajlan (2), Azelma (3) i Adela (6), smrzavali su se na zgarištu spaljenog doma, zahvaljivali se Bogu što u trenutku kad je vatra planula unutra nisu bila deca... Priča objavljena u Kuriru obišla je sledećeg dana Srbiju, podigla Sjenicu na noge.Dvadeset dana Enver Kalender Linda, dobrotvor i humanista iz Sjenice, bukvalno nije spavao, s Bajramovim bratom Mithatom obilazio je dobrotvore, prikupljao novac, građevinski materijal prebacio u Ursule do kuće Baždara, do koje nema ni puta...Svako dao šta je mogao- Braća Muratovići poklonili su belu tehniku i ulazna vrata, Samir Rožajac prozore, braća Toković materijal za kupatilo i ugaonu garnituru, Dacići iz Sjenice i „Klima - grejanje“ iz Novog Pazara elemente za kupatilo, Sead Gurdaš laminat, Đulovići iz Sjenice elektromaterijal, braća Vatići dali su bez reči 500 evra, Elvis Kadrić iz Pazara 100 evra, i još mnogo dobrih ljudi i čitalaca Kurira je pomoglo... Voleo bih da su s nama svi ti dobri ljudi, da vide sreću ove dece - kaže Kalender.

Mališani oduševljeniSTIGAO I DEDA MRAZ U GOSTEU novom domu Baždara juče je bio i Deda Mraz, Denis Pečanin, nastavnik muzičkog iz Sjenice. Doneo deci slatkiša, igračaka, odeće, obuće, hrane...- Volim svoju novu kuću, volim i što su mama i tata sada srećni... Volim i što je Deda Mraz došao. Mnogo smo plakali kad nam je kuća izgorela, sad više nećemo - rekla nam je mala Adela.

ZahvalnostMAJSTORI, SVAKA VAM ČASTU kući su danima radili majstori Suad Musić, Almir Totić, Sabin Korać, Haris Džigal, Meša Baždar, Bato Mašović... - nabraja Kalender ljude dobrog srca koji su pomogli. - Zahvalni smo i „Elektrodistribuciji“ u Sjenici, čiji su majstori priključili struju.

Zoran Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track