(FOTO) POMOĆ NAJUGORŽENIJIM ZBOG SNEGA I HLADNOĆE: Crveni krst Blace počeo raspodelu hrane
Foto: Gorica Segović

Olujno nevreme

(FOTO) POMOĆ NAJUGORŽENIJIM ZBOG SNEGA I HLADNOĆE: Crveni krst Blace počeo raspodelu hrane

Srbija -

BLACE - Crveni krst Blace, Centar za socijalni rad Blace i krizni štab za vanredne situacije opštine Blace počeli podelu paketa najugroženijima usled vremenskih neprilika.

1 / 19 Foto: Gorica Segović

Porodicama pogođenim zimskim nepogodama na teritoriji opštine Blace, Crveni krst Srbije poslao je tonu i po pomoći u hrani i sredstvima za higijenu kao i 40 pari zimskih čizama i 90 ćebadi.

Crveni krst Blace zajedno sa Centrom za socijalni rad Blace i opštinskim štabom za vanredne situacije trenutno je na terenu gde se vrši raspodela paketa do krajnjih korisnika.

-Pomoć se sastoji od 30 porodičnih paketa hrane predviđenih za nedeljne potrebe porodice (čaj, supe, konzervirana hrana, gotova jela, brašno) ukupne težine 35 kg;

30 porodičnih paketa koji sadrže sredstva za održavanje lične higijena članova porodice za mesec dana, 40 pari čizama sa uloškom i 90 pari ćebadi, saznajemo od Dragiše Gočmanca iz Crvenog krsta Blace.

U centru za socijalni rad Blace ističu da je podela paketa najugroženijima u toku i da se u narednom periodu očekuje i pomoć ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

-Zahvaljujući Crvenom krstu Srbije, lokalnoj samoupravi opštine Blace obezbeđeni su paketi za najugroženije porodice pogođene vremenskim neprilikama i korisnike materijalne pomoći.

Određeni su prioriteti na osnovu spiskova Centra za socijalni rad Blace i u toku je distribucija do krajnjih korisnika, saznajemo od direktorke Centra za socijalni rad u Blacu, Ivane Petrović.

Obilne snežne padavine praćene olujnim vetrom nanele su mnogo problema meštanima na teritoriji opštine Blace gde je vanredna situacija još uvek na snazi.

-Sneg nam je napravio velike probleme, ističu meštani nekoliko sela koje smo danas obišli u Draguši i Pretežani.

Pomoć koju su dobili meštanima pogođenim zimskim nepogodama u ovom trenutku mnogo znači.

-U ovom trenutku ova pomoć nam mnogo znači, istakla je Radmila Živanović iz Male Draguše a istog mišljenja bile su i Gordana Kovačević iz Donje Draguše i Snežana Stanković iz Pretežane.

U pojedinim selima blačke opštine nameti su dostizali visinu i do tri metra a u crvenom krstu Blace ističu da je ovakav vid pomoći i dalje potreban.

Tekst i foto : Gorica Šegović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track