ŽESTOKA OLUJA NA PEŠTERU: Vetar ruši elektro stubove i preti da raširi požar
Foto: Zoran Šaponjić

Na stotine kuća bez struje

ŽESTOKA OLUJA NA PEŠTERU: Vetar ruši elektro stubove i preti da raširi požar

Srbija -

SJENICA - Žestoka oluja i noćas besni na Pešterskoj visoravni. Vetar stvara smetove na već očiščenim putevima, a sem toga ruši elektro stubove pa je večeras bez struje ostalo na stotine domaćinstava u selima mesnih zajednica Bare i Trijebine.

Gori i više stogova sena u domaćinstvu Albina Ramovića u selu Trijebine, a vatrogasci i spasioci koji su na putu da pomognu Ramovićima teško se probijaju kroz nekoliko metara visoke smetove na regionalnom putu do ovog sela.

Olujni vetar koji duva brzinom od preko 80 kilometara na čas, preti da raširi požar, koji je večeras izbio u domaćinstvu Albina Ramovića, u selu Ramovska mahala.Prema rečima zamenika predsednika opštine Sjenica Mikaila Kaličanina, koji je sa saradnicima krenuo u pomoć postradaloj porodici, za sada znaju da su izgorela tri ogromna stoga sena, a vetar koji duva velikom brzinom preti da vatrenu stihiju prenese na ostatak ekonomskog domaćinstva, ali i na kuću.

Foto: AP
Foto: AP

"Dodatne probleme pričinjava i činjenica da je MZ Trijebine u kojoj se nalazi zaseok Ramovska mahala ostao večeras i bez struje zbog kvara na dalekovodu. Isti je slučaj i u MZ Bare, pa je bez struje trenutno oko 1.500 meštana", ističe Kaličanin.

Zamenik predsednika opštine Sjenica kaže da se do domaćinstva porodice Ramović ne može lako doći, jer je vetar napravio nove smetove, pa su u akciju gašenja i spašavanja pre vatrogasaca krenule teške građevinske mašine koje pokušavaju uprkos snažnom vetru da raščiste put.

"Ono što saznajemo sa terena putem telefonske veze je da je čitav komšiluk pritekao u pomoć porodici Ramović kako bi bar lokalizovali požar , ali je zbog silnog vetra to veoma teško", istakao je Kaličanin.Za sada još nije poznat uzrok požara.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: (KURIR TV) Mećava na Pešteru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja