RASKOL U ČAČANSKIM DVERIMA: Odbegli odbornici prišli novoformiranoj grupi
Foto: OzonPress

Na početku sednice skupštine grada

RASKOL U ČAČANSKIM DVERIMA: Odbegli odbornici prišli novoformiranoj grupi

Srbija -

ČAČAK - Na početku današnje sednice Skupštine grada Čačka formirana je nova odbornička grupa koju čine tri odobrnika Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i dva odbornika iz Jedinstvenog Čačka.

Tri odobrnika PUPS-a napustila su odbornički klub vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), a dva odbornika iz Jedinstvenog Čačka opozicioni odbornički klub Dveri.

Oni su saopštili da će za sada podržavati vladajuću većinu, ali će ubuduće glasati samo za one odluke koje su u interesu grada, dok će u supotnom biti protiv.

Foto: OzonPress
Foto: OzonPress

"Nismo stvorili novu odborničku grupu sa ciljem da bilo koga rušimo nego da stvorimo bolje uslove za sprovođenje našeg zajedničkog programa. Naš program je opšti zajednički interes i borba protiv ličnih interesa pojedinaca koji su doveli naš grad u veoma težak položaj", navodi se u zajedničkom saopštenju koje su potpisali predsednik Gradskog odbora PUPS-a Ilo Mihajlovski i predsednik JČ Bratislav Ćurčić.

Oni su dodali da su njihovi ciljevi prvenstveno rešavanje socijalnih problema građana koji su ujedno i osnovni preduslov za ekonomski razvoj Čačaka. Posle formiranja nove odborničke grupe, najveća opoziciona odbornička grupa u Skupštini Čačka Dveri ostala je sa 19 odbornika, a vladajuća koalicija, okupljena oko SNS, sa 38 odbornika.

U čačanskoj Skupštini ima ukupno 75 odbornika, a pored Dveri, u opoziciji su i Nova Srbija sa sedam odbornika i grupa građana Za napredniji Čačak sa šest odbornika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track