ERAZMUS PLUS PROGRAM: Studenti iz Jagodine odlaze u EU
Foto: Thinkstock

Razmena

ERAZMUS PLUS PROGRAM: Studenti iz Jagodine odlaze u EU

Srbija -

JAGODINA - Fakultet pedagoških nauka u Jagodini potpisao je pet ugovora o saradnji sa univerzitetima u Mađarskoj, Nemačkoj, Portugalu i sa dva univerziteta na Kipru koji podrazumevaju razmenu studenata i profesora.

Prva četiri studenta otići će uskoro u Nemačku i Portugal gde će završiti prolećni semestar i upoznati se sa obrazovnim sistemom tih zemalja, rekla je na konferenciji za novinare dekan Violeta Jovanović."

"Reč je o Erazmus plus programu, međunarodnom programu koji podrazumeva saradnju između evropskih univerziteta iz zemalja članica Evropske unije i univerziteta zemalja koje još uvek nisu članice EU", rekla je Violeta Jovanović.

Studenti će u Nemačkoj i Portugalu provesti šest meseci. Boravak je besplatan a dobiće stipendiju koja pokriva nastavu i putne troškove. Taj semestar će studentima biti priznat tako da kada se vrate u Jagodinu, nastavljaju sa školovanjem.

"Ovi studenti su prošli jednu vrstu selekcije. Važno je da dobro znaju strane jezike, da su među najboljim studentima i da smo uvereni da će na dostojan način predstavljati naš fakultet", istakla je Jovanović.

Ona je još dodala da je taj fakultet jedan od najpoznatijih na Kragujevačkom univerzitetu po internacionalnoj saradnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja