OBRT NA SUĐENJU: Ginekolog Gvozdenović sad nije kriv za smrt deteta
Foto: S.S.

Suđenju gradonačelniku

OBRT NA SUĐENJU: Ginekolog Gvozdenović sad nije kriv za smrt deteta

Srbija -

Posle deset godina, suđenje valjevskom ginekologu, gradonačelniku Slobodanu Gvozdenoviću dobija novi obrt, nakon što su novosadski veštaci ustanovili da se njegovo postupanje ne može dovesti u direktnu vezu sa smrću nerođenog deteta Ivane i Saše Katića iz okoline Uba.

Analizu novosadskih veštaka zatražio je Osnovni sud u Valjevu, dok je prethodno veštačenje, koje je uradio Sudsko-medicinski odbor Medicinskog fakulteta u Beogradu, na osnovu kojeg je protiv Gvozdenovića podignuta optužnica, utvrdilo da je 24. januara 2007. „novorođenče umrlo zbog nemara lekara, udisanjem plodove vode“, kao i „da bi se beba rodila živa da je carski rez urađen pet sati ranije“. Novosadski veštaci su, međutim, utvrdili da je uzrok smrti novorođenčeta Ivane Katić upala pluća.

- Odbor smatra da ranije završavanje porođaja ne bi imalo bolji ishod po novorođenče, pa iz toga proizilazi činjenica da se ne može dovesti u direktnu vezu smrt novorođenčeta sa načinom i vremenom završavanja porođaja - stoji u izveštaju novosadskih veštaka.Roditelji mrtvorođenog deteta smatraju da se novim veštačenjem skida odgovornost sa ginekologa.- Ne priznajemo ovo i tražićemo nezavisno, inostrano veštačenje. Mi smo od valjevske bolnice dobili odštetu, čime je bolnica priznala grešku svog lekara. Sada se ne priznaje veštačenje uglednih stručnjaka iz Beograda, nego je traženo novo veštačenje, što jasno ukazuje da tu posla nisu čista - kažu za Kurir Katići.S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja